HATAY (AA) - Hatay Kent Konseyi, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Deniz Otobüsü Projesi'ni desteklediklerini bildirdi.

Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, düzenlediği basın toplantısında, proje kapsamında Samandağ ve İskenderun ilçelerinden Mersin, Kıbrıs ve Lübnan'a deniz otobüsü seferlerinin düzenlenecek olmasını, büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin kent için yaptıkları hizmetlerden memnuniyet duyduklarını ifade eden Kimyon, şöyle devam etti:

"Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ülkemizin yıldızı haline getirdiği kentimizi, özellikle Expo 2021’i ve UNESCO Gastronomi kentinin ardından deniz ulaşımı ile yine bunları taçlandıracak, kültürel taşımacılık, turizm ve ticari anlamda hem şehrimize hem de ülkemize ciddi katkılara sunacağına inandığımız bir projeyi desteklediğimizi ve heyecanla beklediğimizi ifade ediyoruz."

Kimyon, Deniz Otobüsü projesinin Hatay’a gelen turist sayısının artmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muhsin Cömert de projeye iki sene önce başladıklarını vurgulayarak, projenin büyük bir ilgiyle karşılandığını bildirdi.

Cömert, projenin Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul görmesinin ardından, 23 Nisan’da ilk seferin başlayacağını belirtti.