Gelecek Partisi olarak gıda terörün üzerine gitmeye devam edeceklerinin altını çizen Sadullah Kavak, “Bütün lobilere rağmen ülkemizde gerek tarımda gerekse gıda sektöründe sağlığımızla oynayamayacaklar. Onların tabiriyle hastanelere müşteri bulamayacaklar.” diye konuştu.

Sağlığımızı ve bağışıklık sistemimizi çökertmeye yönelik bir tarım politikasının uygulandığını savunan Kavak, “Bunların hepsi Yahudi lobisinin ürettiği kimyasallar ile hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu konudaki çalışmalarının ardından tehditler aldığını söyleyen Gelecek Partili Kavak, birtakım dayatmalarla bu ürünlerin ülkemize sokulduğunu söylerken “Kullandığımız bütün ürünlerde koruyucu katkı maddeleri ile karşı karşıya kalıyoruz.” dedi.

Bunun entegre bir sistem dahilinde olduğunu ifade eden Sadullah Kavak, yaptıkları çalışmalar neticesinde gıda yönetmeliğine ilişkin kanunlarda birtakım düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Kavak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımda; Irak’tan, Suriye’den, Ürdün’den bile geriyiz.”

Gıda bürokrasisi harekete geçmeli

Gelinen noktada ciddi bir aşama kaydedildiğini ama yine de hedeflenen yerin çok uzağında olduğumuzu belirten Kavak, “Kanunların çıkmasından ziyade uygulanması önemli.” şeklinde açıklamalarda bulundu.