Fujitsu tarafından tanıtılan yeni sistem, iş yüklerinde en yüksek talepleri bile sorunsuz karşılamak için,

Intel Deep Learning Desteği aracılığıyla yerleşik Yapay Zeka hızlandırmalı dört adet yeni 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci tarafından desteklenen yeni PRIMERGY sunucu ve yüksek hızlı RAM bellek için optimize edilmiş Intel Optane kalıcı hafıza 200 serisi sayesinde benzersiz bir performans sağlıyor.

Sistem başına 112 çekirdeğe kadar yükseltilebilen yeni sistem tasarımı, kıyaslanamaz miktarlardaki işlem gücünü 3U Form Factor’e yerleştirerek fizik yasalarına meydan okuyor. Bu küçük kaplama alanı, kuruluşların şirket içi veri merkezlerini küçültmelerine imkan sağlayacak. Intel Optane kalıcı belleğinde 24 adet olmak üzere, 48 adede kadar DIMM modülüne yükseltilebilen hızlı, yüksek kapasiteli ve düşük maliyetli büyük veri setleri ile uygulamalar daha hızlı çalışacak.

Fujitsu, yeni nesil sunucularında altı adet Intel Ultra Path Interconnect’e yer vererek bağlantı kapasitesini iki katına çıkartarak oluşturduğu yeni sistemi sayesinde, kurumların dijital ortamın artık vazgeçilmez parçası haline gelen büyük sanal uygulamalar gibi iş yüklerindeki büyük artışlarına imkan sağlayabilmektedir.

Kapsamlı bağlantı ve genişleme seçenekleri

Sunucunun yeni esnek sürücü yuvası tasarımı 24 adede kadar 2,5 ”SAS / SATA / NVME depolama sürücüsünü destekliyor. Toplam 11 PCIe 3.0 genişletme yuvası ve OCP 3.0 arabirimli dinamik bir yerleşik LAN denetleyicisi (DynamicLoM) sayesinde gelecekteki iş gereksinimleri ve ek giriş-çıkış bant genişliği için hazır genişletilebilirlik imkanı sağlanıyor. PRIMERGY RX4770 M6 ayrıca derin öğrenmeyi (Deep Learning) desteklemek için iki adet çift genişlikli, tam uzunluklu GPGPU modülünü destekliyor

Entegre Remote Management Controler(iRMC S5) sayesinde; uygun maliyetli, kolay sunucu yönetimi ve uzaktan erişimli yaşam döngüsü yönetimi sağlanabiliyor. Aynı zamanda, Fujitsu Yazılım Altyapı Yöneticisi sayesinde sunucular, depolama, ağ, güç ve soğutma dahil tüm veri merkezi altyapısı için tek bir arayüz üzerinden merkezi kontrol sağlanabiliyor.

Fujitsu Avrupa Başkan Yardımcısı ve Ürün Satış Müdürü Christian Leutner şunları söylüyor: “Intel'in yeni nesil işlemcileri ve hafızasına sahip olan PRIMERGY RX4770 M6, kuruluşların giderek karmaşıklaşan iş gereksinimlerini ve yükselen veri büyümesini ele almak için ihtiyaç duydukları olağanüstü performansı ve Yapay Zeka hızlandırmasını sağlıyor. Makine öğrenmesi (machine learning) ve derin öğrenme (deep learning) kaynaklı iş yükleri; görüntü sınıflandırması, konuşma tanıma, dil modelleme ve endüstriyel uygulamalar için giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu iş yükleri genellikle hesaplama açısından saatler veya günlerce yoğun çalışma ihtiyacı gösteriyor. Bu son teknoloji sunucularla kuruluşlar artık bu ve diğer veri yoğun iş yüklerinin çalışma sürelerini önemli ölçüde iyileştirebilirler.”

Intel Xeon ve Bellek Grubunun Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Lisa Spelman, “Yeni 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemci, kritik öneme sahip en büyük uygulama ve veri analizi zorluklarını karşılamak için ölçek, bellek kapasitesi ve yerleşik Yapay Zeka hızlandırması sağlıyor” dedi. "Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 sunucusundaki bu güçlü işlemciler ve Intel Optane kalıcı bellek ile donatılmış işletmeler, veri merkezli çağdaki potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaya hazır olacak.”

Fiyatlandırma ve Erişim

Yeni 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir İşlemciler ve Intel Optane kalıcı bellek 200 serisi ile donatılmış Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 sunucuları Ekim 2020'den sonra doğrudan Fujitsu'dan veya SELECT Partner kanal ortakları aracılığıyla sipariş edilebilir. Fiyatlandırma, bölgeye ve sistem yapılandırmasına göre değişiklik gösterir.

Editöre notlar

Yeni PRIMERGY RX4770'e ek olarak Fujitsu yeni bir Intel Select Solution sunuyor. Bunlar, dağıtım zamanını kısaltmak için tasarlanmış, günümüzün veri merkezi, bulut ve ağ iletişimi iş yükleri için iş yükü için optimize edilmiş yapılandırmalardır. Nutanix HCI için en son Intel Select Solutions, Intel Xeon işlemciler tarafından desteklenen FUJITSU Server PRIMERGY'yi temel alır. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.