Niantepe Park Orman’da bulunan Toprak Okulu ve Önce Vatan Gazetesi işbirliği ile başlatılan 1. Ulusal Altın Fırça Ödülleri 3 ve 9 Yaş arası resim yarışması 1 Şubat itibariyle başladı. 3-5 ve 6-9 yaşlarında çocukların bireysel ve okulları adına yarışacakları yarışma toplamda dört ayrı kategoriden oluşuyor.

KONU: TOPRAK VE SU

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan yarışmanın konusu TOPRAK VE SU olarak belirlenmiş. Ülke sınırlarında ve KKTC’de bulunan okullarımızla bütün çocuklara açık olacak olan yarışma büyük heyecan getirdi. Yarışmaya başta Lions Kulüpleri ve Tema Ankara Vakfı olmak üzere ülkemizin dört bir yanında bir çok STK’lar ile KKTC de bulunan Mor Menekşe Kadınlar Birliği Derneği’de destek veriyor.

KALABALIK BİR KOMİTE

Her biri kendi dalında uzman bir çok değerli komite üyeleri ile yola çıkan ekibe akademisyenlerden kurulu bir ekipte danışmanlık veriyor. 10 kişilik değerlendirme yapıp kazananları belirleyeceği jüride devlet sanatçısından, kültür bakanlığı sanatçısına kadar değişik isimlerin tamamı ressam. Yarışma komitesi kararı ile 5 jüri üyesi asıl işi ressamlık olanlardan seçilirken 5 kişide sanatın farklı dallarında çalışırken aynı zamanda ressam olan sanatçılardan seçildi. Dünyanın en ünlü sanat eleştirmenlerinden Roma Üniversitesi Profesörlerinden ve Picasso eksperi olan Achille Bonito Olive tarafındandan çağımızın en yetenekli ilk 3 ressamı arasında gösterdiği Ressam Jackie Arditty’de jüride yer alıyor. Aynı zamanda ünlü bir tiyatrocu ve oyuncu da olan Ressam Gafur Uzuner ile 90’lı yıllarda podyumlarda fırtına gibi esen ilk Best Model kraliçesi tesçilli güzel Mimar/Ressam Sibel Tan Arıkan’da jüri de yer alan tanıdık simalar olarak dikkat çekiyor. Moda dünyasının çok yakından tanıdığı Moda Fotoğrafçısı, Gazeteci Yazar Yaşar Şenyüz ve Cimcime Anaokulları, Orman Okulları Toprak Okulları kurucusu Esin Tutgun tarafından düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıl uluslararası düzenlemek için hazırlıklara şimdiden başlanmış. Kasım ayında da yine eğitim ile ilgili ikinci bir yarışma da düzeleyeceklerini söyleyen Esin hanım ‘’Biz eğitim için gönlümüzü koyduk, konu çocuklar ve öğretmenlerse akan sular durur ve elimizden ne gelirse fazlasını yapmak için varız, 3 ve 9 yaş arasında ki bütün çocukları dolayısı ile anne, babaları ve öğretmenlerimizi www.altinfircaoduller.com’’ ve www.toprakokulu.com adreslerine bekliyoruz. dedi.’’ dedi.