Çalışan eğitimlerinin firmalar için ne derece önemli olduğu bilinci ile yola çıkan Poelsan Plastik, çalışanların kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri ve firmanın başarısına katkıda bulunabilecekleri kariyer olanakları da sunarak; küresel düşünen, ekip çalışmasına ve iletişime açık, gelişime önem veren, analiz yapabilen çalışanlar yetiştirmek için çabalamaktadır.

Poelsan Plastik, eğitim ve işbaşında öğrenmeye dayalı oryantasyon sürecinin yanında çalışanların ihtiyacına yönelik mesleki, teknik ve kişisel gelişimleri için yıl içerisinde planlı eğitimler düzenlemekte ve gelişim süreçlerini takip etmektedir. “Çalışan Atölyesi” adını verdiği eğitim ve gelişim programında tüm beyaz yaka ve mavi yaka çalışanlarına programlara katılma olanağı sunmaktadır.

Varlığını güçlü bir şekilde devam ettirebilmek için, her biri konusunda gerekli bilgiye ve niteliklere sahip çalışanlarına yatırım yapması gerektiğine inanan Poelsan, kurum ve çalışanların hedeflerine ulaşmasının teşvik edildiği bir kültür yaratarak, daha motive ve iş birliği içinde üreten bir işgücü ile aynı zamanda daha iyi çalışma ortamları sağlamayı hedeflemektedir.

“Tüm çalışanlarımıza eğitim olanağı sunuyoruz”

Kurumsal gelişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Sayın Murat Gür, “çalışanlarımızın çoğu kendi kişisel gelişimlerini geleneksel okul ve üniversitelerin ötesinde devam ettirmeye ilgi duymaktadır, biz bunu gerçekleştirmenin sorumluluklarımız arasında yer aldığını düşünüyoruz. Çalışanlarla yapılan düzenli görüşmelerin bir parçası olarak her çalışan için bireysel gelişim planlaması yapmaktayız. Tüm çalışanlarımıza her türlü gelişim seçeneğini ve eğitim olanaklarını sunmaktayız.” dedi.

Gür, “Çalışan Atölyesi” kapsamında; Dijital Yakalı Eğitimi, Sunum Teknikleri, Süreç Yönetimi, Veri Analizi, Problem Çözme Teknikleri gibi 5 ana başlık altında çalışanlarımız eğitimlerini tamamladı. Samsun’da çalışan eğitimlerine önem veren firmalardan biriyiz, çalışanlarımızdan aldığımız pozitif geri bildirimler doğrultusunda Poelsan olarak gelişim programlarına devam edileceğinin de müjdesini vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.