Volvo’nun 2040 yılındaki iklim nötr bir marka olma yolundaki önemli kilometre taşlarından biri olan elektrikli Plug-in hybrid araçları yapılan lansmanla Beşiktaş yönetimi ve futbolcularına sunuldu.

26 Ağustos 2021, Volvo Car Turkey ve Beşiktaş JK partnerlik anlaşması kapsamında Volvo marka elektrikli şarj edilebilir hibrid otomobillerin teslim töreni önceki gün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen özel bir organizasyonla gerçekleştirildi. Törene, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman ve Beşiktaş JK Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın yanı sıra, siyah beyazlı takımın yıldız futbolcuları katıldı.

MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi

Ahmet Nur Çebi: “Volvo ile süregelen birlikteliğimiz şimdi umut verici bir boyuta taşındı”

Volvo Car Turkey ile olan birliktelikleri hakkında konuşan Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi “Beşiktaş’ın sahip çıktığı değerler, bugün sadece takımımızı değil dünyayı ve gelecek nesilleri de ilgilendiren konulardan oluşuyor. Bugün odağına insanı, insani değerleri ve güvenliği alan Volvo Car Turkey ile uzun süreli bu birlikteliğimiz de bizi aynı noktada buluşturuyor. Yaşadığımız çağda tüm evrenin iklim kriziyle mücadele etmesi gerektiğine inanıyor ve bu yolda Beşiktaş JK olarak Volvo Car Turkey’in daha iyi bir gelecek adına geliştirdiği elektrikli otomobillerinin dünyasını yaşamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Magnus Boman: “Aynı sorumluluk bilincine sahibiz”

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, “İnsan odaklı bir marka olarak sorumlu olduğumuz iklim değişikliği konusunda yaptığımız çalışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Dünyanın daha iyi bir yer olması için sektörümüze düşen sorumluluk çok büyük. Bugün geliştirdiğimiz ve kullandığınız teknolojilerle, aldığımız güvenlik önlemleri kadar gelecek kuşakların dünyasını düşünerek de önlemler alıyoruz. Sorunun bir parçasıysak çözümün de bir parçası olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu sorumlulukla; 2025 yılında sattığımız bütün otomobillerin yarısı tamamen elektrikli, diğer yarısı da hibrid modellerden oluşacak. 2030 yılına geldiğimizde tamamen elektrikli bir otomobil şirketi olmayı, 2040 yılında da üretim tesisleri, ofisleri, ürün ve servisleri ve bütün tedarikçi zinciriyle birlikte iklim nötr bir marka olmayı hedefliyoruz. Bugün elektrikli şarj edilebilir hibrid otomobillerimizi bizimle aynı sorumluluk bilinci taşıyan Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yöneticileri ve sporcularına sunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz” diye konuştu. Boman, önümüzdeki dönemde Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takıma başarılar diledi.

Güçlü iki markayı buluşturan bu vizyoner birlikteliğin içeriğine göre; Volvo Car Turkey, Beşiktaş JK için elektrikli modellerinden XC90 ve XC60’ı kullanımlarına sunuyor. Volvo Car Turkey ayrıca, elektrikli otomobil modellerini Vodafone Park’ta özel alanlarda sergileyecek. Volvo Car Turkey ek olarak; sadakat programı Volvo Car Prime ile de Vodafone Park’ta kullanıcılarına özel ayrıcalıklar sunacak.

Editör: TE Bilişim