Ocak ayının ikinci haftasından itibaren ilçe kongrelerin başlaması ve 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Parti yönetimi, 2020 sene sonu itibarıyla tüm ilçe ve il kongrelerini tamamlayıp, 2020 sene sonu ya da 2021 sene başında 7. Olağan Büyük Kongre'yi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

AK Parti'nin kongre sürecinde, kullanılacak sloganlar da şimdiden belli olmaya başladı. ‘AK Parti'nin sahibi millettir' sloganı ile yola çıkan AK Parti yönetimi, il kongrelerin büyük bölümüne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılması planlandığı dile getirdi.

Kongre sürecine girildikten sonra bugüne kadar Adana, Kütahya, Manisa, Kırşehir, Amasya, Siirt, Iğdır, Balıkesir, Çanakkale ve Artvin olmak üzere 10 il başkanı istifa etti.

AK Parti kaynakları, 50'den çok ilçe başkanının istifa ettirildiği bilgisini verdi. Parti yönetimi, istifaların devam edeceğini ve kadroların üçte birinin değişmesinin beklendiği dile getirdi.

MUTFAK ÇEŞİTLENECEK

AK Parti kurmayları “Genellikle kadrolarımızın üçte biri oranda değişiklik oluyor. Bu sefer de aynısı olabilir diye bekleyebiliriz. Yüzde 50'nin üzerine talip olan bir hareket olarak, toplumun her kesimin temsilini sağlayacak şekilde kadroları çeşitlendireceğiz. Türkiye mozaiğinin mutfağa yansımasını sağlayacağız.

AK Parti üyeleri de karar alma süreçlerine katılımını sağlamak için, yeni bir sistem kurgulanıyor. Bu kapsamda, partinin atacağı adımlarda ve alınacak kararlarda gerektiği zaman üyelerin görüşlerinin alınacağı bir sistem hayata geçirilmiş olacak.