Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Yardımcıoğlu mesajında; “Şehrin direncini kırmak için açlık ve yokluğa mahkum edildiği o günlerde Gaziantep halkı, boyunduruk altına girmek yerine, hür olmayı ve ölmeyi tercih etmiş ve tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişin destanını yazmıştır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde verilen en büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nda düşmanın denize döküldüğünü belirten Yardımcıoğlu, şehrini teslim etmektense ölümü seçen insanların sayesinde vatan topraklarının kurtulduğunu ifade etti. Yardımcıoğlu, ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla düşmana haddini bildiren kahramanların bir kısmının da Gaziantep halkı olduğunu kaydederek; “Şehrin direncini kırmak için açlık ve yokluğa mahkum edildiği o günlerde Gaziantep halkı, boyunduruk altına girmek yerine, hür olmayı ve ölmeyi tercih etmiş ve tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişin destanını yazmıştır” ifadelerine yer verdi.

Yardımcıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Gaziantep Destanı; “Düşman, cesedimi çiğnemeden, Antep topraklarına giremez” diyen Mehmet Said; nam-ı diğer Şahin Bey’in, şehit edilişinin ardından yazılan “Vurun Antepliler namus günüdür” ağıtı ile akıllara kazınan Molla Mehmet; nam-ı diğer Karayılan’ın ve annesine el uzatıldığı için kendisini siper eden, 14 yaşındaki kahraman Şehit Kamil gibi kahramanların hikayesidir.

Dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olan bu emsalsiz mücadelenin eşsiz kahramanları artık aramızda yoklar. Onlar düşman çizmesi altında yaşamaktansa ölmeyi göze alarak büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiler. Onlar bu vatanın hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna, namusu ve bayrağı uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiler. Canları pahasına savaşarak bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz Türkiye Cumhuriyetini ve bu aziz vatanı bizlere miras bıraktılar. Aziz vatanımızın her köşesinde topyekûn sürdürülen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden biri de Gazi şehrimizde yaşandı. Bu şehrin insanları aylarca açlığa, yokluğa mahkûm edilerek esir alınmak, canlarından aziz bildikleri toprakları ele geçirilmek istendi. Tüm imkansızlıklara rağmen esir olmaktansa ölmeyi tercih eden Antep ahalisinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiç bir güç duramamıştır. 99 yıl önce Millî Mücadeleye ve Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan “ Antep Savunması”, şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından “Gazi” unvanı verilmesine vesile olmuştur.

Vatanına ve bayrağına göz diken şer odaklarına karşı 10 ay dokuz gün süren mücadele ile düşmanı topraklarından atarak milli iradesine sahip çıkan Gaziantep’in bağrında 6 bin 317 şehit vardır.

Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kıvanç ve onurla kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.