Elbistan Belediyesi’nin, İlçedeki istihdamın artırılması için lokomotif görevi üstlenmesi öngörülen organize sanayi bölgesindeki hisse oranı onaylandı. Buna göre belediyenin yüzde 20 olan hissesi yüzde 45’e çıktı.

Elbistan’ın yeni logosu da belediye meclisi üyelerinin onayından geçti. Beş firmanın hazırladığı yüze yakın logo içinden seçilen çalışma belediyenin yeni logosu olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, bu değişim ile organize sanayi bölgesindeki çalışmaların hızlandırılacağını söyledi. Gürbüz yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Elbistan'ın kalkınmasını önceleyen bununla ilgili çaba sarf eden idare olacağımızı söylemiştik. Buna Organize Sanayi ile başladık. Organize sanayi bölgesi'nin hisse devri vardı yaklaşık %45'e çıktı, daha önce yüzde yirmi olan hissemiz dolayısıyla şu anda organize sanayi bölgesi'nde ticaret odası ile beraber eşit hisseye sahibiz. Biz yeni dönemde organize sanayinin altyapısının sağlamlaştırılması lojistik iş imkânları güçlendirilmesi ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması ile ilgili çaba sarf edeceğiz. Organize sanayi bölgemizin genişleme sahası ile ilgili ilk etapta bir çalışma yapacağız. Yatırımcılarımızı buraya davet etmek noktasında bir çabanın içerisine gireceğiz. Bayramdan sonra buna çok daha fazla mesai harcayacağız. Ulaştırma bakanlığı ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Organize sanayi bölgesine raylı sitem ulaşımı sağlanacak. Doğalgaz OSB ‘ye iletilecek sanayicimiz doğalgaz kullanımına geçecek.” Dedi.

Elbistan Belediyesinin yeni logosuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Gürbüz: “ Elbistan kadim bir şehir. Şehzade ve meliklerin yönettiği, Dulkadiroğlu Beyliği’nin başkentliğini yapmış önemli bir şehir. Selçuklu ve Dulkadiroğlularının izlerinin yer aldığı yeni logomuzu meclisimizde onaylayarak kullanıma başladık” dedi.