Uçar’ın, gazetenin kalem ekibini ve sektörün önemli gazetecilerini yanına alarak kurduğu Endüstri Gazetecileri Derneği, daha öncesinde hiçbir platformda dillendirilmemiş ve adına herhangi bir dernek kurulmamış “endüstri gazeteciliğine” parantez açma idealleriyle hayata geçti.

Ekonomi ve finans muhabirliğinin yanı sıra mesleğe endüstri penceresi de açan Endüstri Gazetecileri Derneği, kalemini üretim, Ar-Ge, inovasyon, yatırım, teşvik ve sanayi gibi alanlarda oynatan basın mensuplarının çatı kuruluşudur.

Dernek, fiilen endüstri, sanayi, ekonomi, finans, savunma, enerji, lojistik ve politika alanlarıyla beraber Ar-Ge ve bilişim dalında çalışan gazetecilere ortak bir çatı sunma hedefindedir.

Özgürlükçü ve demokratik bir altyapıyla kurulan dernek; yerli, milli, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlama hedeflerine sahiptir.

Basın kanadında endüstri farkındalığı yaratmak amacıyla zincire katılan dernek, mesleğin toplum içindeki değerini artırıcı önlemler almak ve toplumun sosyal ve kültürel açıdan gelişimine destek sunmak açısından sorumluluk üstlenmiştir.

Endüstri Gazetecileri Derneği, endüstri dalında yayın oluşturan, gündem belirleyen ve kariyerini bu yönde şekillendiren tüm gazetecileri kucaklayan yapısıyla olduğu kadar, kamuoyuna endüstrideki gelişmeleri aktarma ve gazetecilikte gizli kalmış cevher bir alana dikkat çekme ideallerini de gütmektedir.

MİSYON

Endüstri Gazetecileri Derneği, önemli mesleki misyonlar çerçevesinde kurulmuş bir çatı kuruluştur.

Derneğin sürdürülebilirlik vizyonuna alt yapı oluşturan misyonları ve doğuş sebepleri şu şekildedir:

*Gazetecilik bilinci ve mesleki sorumlulukları çerçevesinde var olan ihtiyacı gidermek,

*Endüstri gazeteciliğine ışık tutmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak,

*Endüstri alanında kamuoyu oluşturan basın mensuplarına çatı oluşturmak,

* Özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kuralları ekseninde meslek mensuplarının ihtiyaç duyduğu konularda onlara yön vermek;

* Yerli, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak,

* Meslek onurunu her koşulda muhafaza etmek,

* Mesleğin toplum içerisindeki itibarını yükseltmek,

* Üyelerin mesleki haklarını ve çıkarlarını korumak,

* Meslek mensuplarının şartlarını iyileştirme ekseninde gerekli kamuoyunun oluşturulmasına yardımcı olmak,

* Türkiye’nin sanayi gündemini topluma tarafsız ve açık bir şekilde iletmek ve halkın bu alanda fikir oluşturabilmesine zemin hazırlamak,

* Endüstri, sanayi, ekonomi, finans, savunma, enerji, Ar-Ge, bilişim, lojistik ve politika dalında çalışan gazetecilerin, kamuoyu önünde temsil edilmesine destek olmak,

* İhtisas gazeteciliğe parantez açmak,

* Meslek mensuplarının takip ettiği canlı programları, gittikleri söyleşileri ve gündemi inşa edecek bilgileri kamuoyuyla paylaşarak bu alanda faaliyet gösteren basın kuruluşlarının ülke için önemini ve varlığını hatırlatmak

Geçici Yönetim Kurulu Üyelerinin; Adı ve Soyadı : Görev Unvanı :

Ümit UÇAR Yönetim Kurulu Başkanı

Fatih ULUTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Fatih AĞARMAN Genel Sekreter

Fatih AL Sayman Üye

F. Tuğçe EROL Yönetim Kurulu Üyesi

Ayhan GEDİK Yönetim Kurulu Üyesi

Onur DEDEOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi