Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi Kekilicek mevkisinde çığ altında kalan bir kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Engizek Mahallesi kırsalında ise ağılın üzerine çığ düşmesi sonucu onlarca hayvan telef oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Çağlayancerit ilçesinde gece saatlerinde etkili olan fırtına çığ tehlikesini de beraberinde getirdi. Kekilicek mevkisinde bir vatandaşın çığ altında kaldığı ihbarı üzerine AFAD, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, UMKE, jandarma ekipleri ve vatandaşlar arazide arama çalışması başlattı. Aramalar devam ediyor. 

Öte yandan, Engizek Mahallesi'nde de Adem Kurt'a ait küçükbaş hayvanların bulunduğu ağılın üzerine çığ düşmesi sonucu ağılın çatısı çöktü. Facia sonrası onlarca hayvan telef oldu. 

********

*****

Kahramanmaraş’ta çığın altında kalan 1 kişinin bulunması içi çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yoğun kar yağışının ardından çığ düştü. Yaşanan olayda 15 küçükbaş hayvan telef olurken, çığ altında kalan 1 kişinin bulunması içi çalışmalar sürüyor. 

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesi Engizek Mahallesi’nde bir çiftliğe çığ düşmesi sonucu çiftlikte bulunan 15 küçükbaş hayvan telef oldu. İlçeye bağlı Akdere Mahallesi Keklicek mevkiinde ikamet eden Ramazan Topal, su kesintisi nedeniyle evinden ayrıldı. Ramazan Topal’dan haber alamayan yakınların ihbarı üzerine bölgeye AFAD ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, çığ altında kalan Ramazan Topal’ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Yaşanan çığ felaketi sonrası açıklama yapan Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, “Çağlayancerit son dönemlerin en ciddi kış aylarını yaşıyor. Dün itibarıyla aşırı kar yağışlarından sonra çok ciddi tipi başladı. Tipi dolayısıyla özellikle Soğukpınar Mahallemizde, Engizek ve Akdere Mahallemizin üst kısımlarında kışın hayvancılık yapmak için orada kalan vatandaşlarımız çok ciddi mağduriyetler yaşıyor. Soğukpınar Mahallemizde bir ev çökmüştü. Akşam oradaki insanlarımızı Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, AFAD ve Çağlayancerit Belediyesi ekipleriyle birlikte kurtardık.” dedi. 

Kızılseki, sözlerine şöyle devam etti: 

“Akabinde tekrar yine Soğukpınar Mahallemizde bir evimizin üzerine çığ düşmüştü. Çok şükür can kaybı olmadı. Ancak sabaha karşı aldığımız bir ihbarda Engizek Mahallemizin üst kısımlarında hayvancılıkla meşgul olan bir kardeşimizin çiftliğinin üzerine çığ düştü. O bölgeye ulaşmaya çalıştık. Orada yaklaşık 10-15 tane hayvanımız telef oldu. Şuanda onu da kontrol altına almış durumdayız. Ancak en kötü haberi, yine de Rabbim hayırlısını versin, bundan yaklaşık 3 saat önce aldık. Akdere mahallemize bağlı Keklicek mevkiinde bir vatandaşımızın kaynak suyunu kontrol etmek üzere araziye çıktığı ve bir daha dönmediği ihbarını aldık ve araştırmalarımız neticesinde bu vatandaşımızın üzerine çığ düştüğü kanaatine vardık. Yine şuanda tüm ekiplerimiz hep birlikte vatandaşlarımızın da desteğiyle olay mahalline ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah hedefimiz vatandaşımızı sağ salim kurtarmak, evine çocuklarının yanına göndermek.” 

İşte Kahramanmaraş'ın karla sınavı!

İşte Kahramanmaraş'ın karla sınavı!

Kahramanmaraş'ın Afşin, Elbistan, Göksun ve Çağlayancerit ilçelerinde yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Afşin ilçesinde 3 gündür etkili olan yağış nedeniyle karın ağırlığına dayanamayan 5 iş yerinin çatısı çöktü. İş yerleri kullanılamaz hale geldi.

Esnaf Celalettin Taşkale, arkadaşlarıyla iş yerinde otururken çatının makaslarından ses gelmeye başlaması üzerine içerideki 4 aracı dışarı çıkarttıklarını dile getirerek, dükkanı boşaltmalarının ardından çatının büyük bir gürültüyle çöktüğünü söyledi. 

Kar ambulansıyla bebeği hastaneye götürdüler

Elbistan'ın Kayageçit Mahallesi'nde yüksek ateş dolayısıyla havale geçiren 1 yaşındaki Faruk Polat için ailesi sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Kapalı olan mahallenin yolu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu açıldı.

Polat, daha sonra kar ambulansıyla evinden alınarak Elbistan Devlet Hastanesine götürüldü.

Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Göksun’da yer yer kar kalınlığı 2 metreye ulaştı

Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunda ulaşım sağlanamıyor  

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Göksun-Kayseri kara yolunda 2 gündür ulaş sağlanamıyor.

İlçede 4 gündür etkili olan kar yağışının ardından yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaştı.

Göksun'un kuzeyinde konuşlanan trafik ekipleri, sürücülerin geçişine izin vermiyor.

Bu nedenle birçok otobüs sürücüsü Göksun'dan geri dönerek, Kahramanmaraş-Adana kara yolunu tercih ediyor. 

Büyükşehir ve Göksun Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Çağlayancerit'te ahırın üzerine çığ düştü

Çağlayancerit ilçesine bağlı kırsal Engizek Mahallesi'nde Adem Kurt'a ait çiftliğe çığ düştü.

Olayda 50 küçükbaş hayvan telef olurken, ahır kullanılamaz hale geldi.

AFAD ve belediye ekipleri, tipi ve fırtınadan dolayı bölgeye ulaşmakta güçlük yaşıyor.

Havale geçiren 1 yaşındaki bebek için seferber oldular

Havale geçiren 1 yaşındaki bebek için seferber oldular

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde havale geçiren 1 yaşındaki bebek, 112 Acil Servis’e ait paletli ambulans ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaklaşık 2,5 saatlik mücadelesi sonucunda hastaneye ulaştırıldı.

Elbistan ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kayageçit Mahallesi’nde imamlık yapan Ahmet ile Senem Polat çiftinin 1 yaşındaki oğlu Faruk Polat, yüksek ateşe bağlı olarak havale geçirdi. Durumu kötüleşen çocuğu hastaneye götürmek için mahalle sakinleri traktörlerle yaklaşık yarım metre kar ve şiddetli fırtınada yola çıktı. Bu sırada minik çocuğun sağlık durumuyla ilgili de 112 Acil Servis’e bilgi verildi.

Yolların kapalı olması nedeniyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 iş makinesi ve paletli ambulans, 1 yaşındaki Faruk’u hastaneye yetiştirmek için yola çıktı.

İş makinelerinin açtığı yolda yaklaşık 2,5 saatlik uğraşın ardından traktörlerle ulaşan ekipler, paletli ambulansa aldıkları bebeği, Elbistan Devlet Hastanesi’ne sağ salim ulaştırdı.

Polat’ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Anne Senem ve baba Ahmet Polat, çocukları için seferber olan 112 Acil Servis görevlilerine ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ettiler.