Okumak, yazmak ve yazdıklarını insanlara ulaştırmak yazarlar için bir birini tamamlayan  güzel etkinliklerdir. Geçtiğimiz üç hafta bizim için oldukça yoğun ve yorucu geçti. Lakin bu yorgunluktan şikayetçi değiliz bilakis mutluyuz ve geleceğe daha umutlu bakıyoruz. 27 Ekim'de 3.Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarı açılışıyla yaptığımız başlangıç Allah nasip ederse Malatya Kitap Fuarı ile sona erecek.

Değerli dostlar; malumunuz birçoğunuz ile yakınen tanışıyoruz.Bir çoğunuz da ya sosyal medya ya da kitaplarımız aracılığı ile bizleri tanıyor ve samimiyetimizi biliyor. Hayatımız boyunca şahsi istek ve talepler peşinde koşmadık. Doğru ne ise onu söylemeye ve inandığımız değerleri savunmaya gayret ettik. Hakkın tarafı hem insani hem de imani borcumuz olması hasebiyle tuttuk ve tutmaya devam edeceğiz. Kastımız hem daha iyiye hep daha güzele ulaşmak oldu. Bu konuda karınca misali elimizden geldiği ölçüde mücadele verdik ve vermeye gayret ediyoruz.

Kahramanmaraş kitap fuarı bir önceki yıla oran ile bizim için oldukça güzel geçti. Ufak tefek aksaklıklar böylesine büyük organizasyonlarda mutlaka olur ve görmezden gelinebilir.Kasıtlı olmamak kaydıyla...

4. Kitap fuarı artık yeni bir hamleyi mecburi kılıyor. Her organizasyonun eksiklikleri ve güzellikleri ele alınıp şehir adına daha güzelini yapmak mecburiyeti doğuyor. Peşin olarak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları tüm güzellikler için, tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Bir kaç tavsiyemiz olacak...

1- Her siyasi fikirden yayınevlerinin fuara gelmeleri için çaba sarf edilmeli.

2- Farklı siyasi fikirden yazarlar onur konuğu olarak davet edilmeli.

3- Fuar alanın ısı, Işık, havalandırma, ulaşım, elekronik bilgilendirme gibi fiziki şartları iyileştirilmesi.

4- Bebekli ziyaretçiler için bebek bakım odaları (emzirme ve temizlik) oluşturulmalı.

5- Sigara için ziyaretçi, yayıncı ve yazarlar için yanda açık alan oluşturulmalı.

6- Fuarı dışına çocuklar için küçük oyun alanları oluşturulmalı

7- Stand giydirmeleri yayınevlerinin insiyatifine bırakılmamalı, belirli bir kriter konulmalı.

8- Söyleşi organizasyonları tek merkezden ve belirli tertip ve düzene göre yapılmalı

9- Yayınevlerine ve yazarlara eşit mesafede durulmalı reklam,stand , tanıtım ve davet konularında eşit davranılmalı.

10- UNESCO ya aday bir şehrin adaylığını güçlendirecek istişarelere önem verilmeli.

(Hedef tek Kahramanmaraş ise tüm yerel idareler ve valilik birlikte hareket etmeli)

(Yaşımız genç olduğu için sözümüzü yabana atanlara belirtmek isterim ki yaşımız kadar fuar deneyimimiz vardır.)

Gelecek fuarların çok güzel olacağı kanatindeyim.Bu vesile ile ziyaretinize gelen tüm dostlara, arkadaşlara ve okurlara çok teşekkür ederim. Teşekkür metnini 'maraspusula.com' sitesinde yayımladığımız için tekrara lüzum görmezken  Hassaten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a, Sayın Züver Çetinkaya Bey'e, Sayın Serdar Yakar Bey'e, Sayın Ayşe Taşkıran Hanımefendiye ve Sayın Mustafa Semerci Bey'e teşekkür ederim.  İyi organizasyon yaparsak Turkiye'nin en önemli kitap fuarı olabiliriz... Nasıl mı?

Her kesimi kucaklayarak...

İstanbul TÜYAP kitap fuarında gördüm ki yayıncılar artık TÜYAP organizasyonundan memnun değil. Hem pahalı hem de güçlü yayınevlerinin hegomanyasına boyun bükmüş olması eski saygınlığını azaltmaya başlamış. Diğer taraftan CNR da kitap fuarının yapılması küçük ve orta ölçekli kısmen daha muhafazakar yayınların buraya kayması bunun ispatı. TÜYAP fuarına çok defa katıldım lakin ilk kez işin içinde siyasi bir hava sezinledim ki bu TÜYAP kitap fuarları için handikap. Tam da burada akıllı işler yaparsak Turkiye'nin en önemli kitap fuarlarından birine bizim şehrimiz ev sahipliği yapabilir. Unesco için de elimizi güçlendirir. İşimiz çok zor değil yeterki iyi ekiplerle çalışılsın.İnşallah güzel işler yapılır.

Değerli okurlar 35. Yaşıma geldim ve bu vakte kadar hiçbir siyasi destek görmeden, vakıf, dernek,cemaat ya da tarikat veyahut medya gücünü arkamıza almadan bu günlere ulaştık elhamdülillah. Bundan sonrada böyle olacak Allah'in izniyle. Yaptığımız iş zor ve tamamen okuyucularımızın desteğiyle bu noktaya ulaştık. Yayınevimin fuar ve organizasyonda bulunmam konusundaki ısrarlarına rağmen artık daha az organizasyonlarda ve fuarlarda bulunma kararı almış durumdayım.Hem özel hayatına hem de yeni projelerimize zaman ayırmayı düşünüyorum. 

Son olarak Kahramanmaraş'in ilk "Özel Yazarlık Kursunu" BİLSEK çatısı altında açmış bulunuyoruz. Hikayesi olan, yazmak isteyen ve ileri de kitap yayınlamak isteyen herkese kapımız açık. Kurs tamamen BİLSEK desteğiyle ücretsizdir.

Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle...

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com Mehmet Işık