Kendisi Hakkari’de Özel Harekat emrinde Uzman Çavuş olarak görev yapan Afşinli hemşehrimiz Hilmi Candemir’in şiirlerinden oluşan “Bir Akıncının Kızılelması” adlı eser Sahil Kitap tarafından yayınlandı.

Kitabının çıktığı gün Afşin’e gelen Yazar Hilmi Candemir,kitaplarını doğduğu Alimpınar Mahallesinde imzalayarak tüm çocuklar kitap okusun diye ücretsiz dağıttı.

Asker kaynaklı olduğumdan dolayı Öncelikle  yaşamış olduğum olaylar, şiirsel olarak edebi terimler ile yazmış olduğum şiirler var kitabımda. Sonra malum ki gurbetçiyim. Memleketimizin hasretini çektiğimizden memleketime dair Özlem’e dair aşka dair  şiirlerim  mevcuttur. İçerisinde özellikle Tabii ki şehitler ve gaziler üzerinde yazmış olduğumuz şiirler var. Özellikle benim hassasiyetle üzerinde durmak istediğim bir konu Örneğin bir şehit haberi geldiğinde televizyonu Es geçenler oluyor, dinlemeyenler,izlemeyenler oluyor Şehide karşı gazilere karşı toplumumuzun daha çok duyarlı olması gerekiyor. Sadece sosyal faaliyetler yaparak değil onları dualar okuyarak onları yad ederek onları koruyarak kollayarak  yaşayan gazilerimizi ihmal etmememiz lazım diyen Hilmi Candemir,Evet arkadaşlarım bunda Tabii ki destek verdiler yazarken sonrasında işte dediğim gibi arkadaşlarım olsun ailen olsun desteklediler sağolsunlar. “Bir Akıncı’nın Kızılelması” aslında bir Uzman Çavuşun veya bir vatanını seven insanın, kahramanların unutulmaya yüz tutmuş kahramanların destanını  yazdığı bir kitaptır dedi.

Tabii ki içerisinde tarihi kişilikler var üzerinde durmamız gereken konular var Özellikle kendim ehemmiyet verdiğim bir konu malum sosyal medyada oyunlar var gençlerimiz nesiller kuşaklar gitgide beyinleri yok ediliyor Bu tür durumlara göz yummamamız gerektiği kanısındayım diyen Yazar Hilmi Candemir kitabının imza gününü de doğduğu köy olan Alimpınar mahallesinde yaptı.

Farklı bir imza gününde Afşin Haber Merkezine konuşan Yazar Hilmi Candemir,Halil Bey öncelikle doğduğum köyümün havasını soluduğun suyunu içtiğim ekmeğini aşını yediğim Hasretin hasretini çektiğim köyünün  insanlarına ve özellikle de çocuklarına Bu kitabı bu esrime takdim etmek istedim. Bunun adına da Vefa diyebiliriz doğduğum büyüdüğüm topraklarda babamın annemin atalarımın ecdadımın yaşadığı topraklara vefadan dolayı böyle bir düşünceye sahip oldum. Öncelikle çocuklarımızın okunması gerektiği kanaatindeyim dolayısıyla da buna ilk baştan kendi köyüm kendi topraklarını olan Alimpınar Köyü’nde yapmak istedim dedi.

İnternet üzerinde seçkin kitabevlerinde bulabileceğiniz 175 sayfalık “Bir Akıncının Kızılelması” adlı eser memleketimize hayırlı olsun.