Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, iki kurum arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden köy kahvehanesinin kapanması en çok kadınları sıkıntıya soktu. Gündüz duvar üstünde buluşan erkeklerin gece dışarı çıkamaması sonucu eve hapsolan kadınlar, kahvenin bir an önce açılmasını istedi.

Aydın`ın Bozdoğan ilçesi Tütüncüler Mahallesi`nde devir tasfiye komisyonu tarafından Milli Eğitime devrolan ve okul arazisi içinde bulunan kahvehanenin kapanması ile mahallede yaşayan kadınlar ve erkekler zor duruma düştü. Mahallede yaşayan kadınlar, kocalarının sabah akşam evde olmasından dert yanarken, erkekler de evden dışarıya çıkamadıklarını, vakit geçirmek için duvar üstlerinde buluşarak sohbet ettiklerini belirtti. Mahalle sakinleri kapanan kahvehanenin bir an önce açılarak, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesini istiyor.

Tütüncüler Mahallesi Muhtarı Murat Öztürk, kapanan kahvehane ile mahallelerine gelen misafirleri duvar üstlerinde ağırladıklarını ifade ederek, mahalleye ziyaret için gelen Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın’dan, kendisini duvar üstünde ağırladıkları için özür diledi. Öztürk, “Kahvemiz bir yıldan bu yana kapalı. Belediye Başkanımız Tümer Apaydın mahallemize geldi. Kendisinden özür diliyorum, buraya oturttuğum için, yapacak bir şeyimiz yok. Bu kadar insan bir evde oturamaz, duramaz. Köyde yaşayan erkeklerimiz gündüzleri kendi işleri ile meşgul oluyor, akşamları da evde oturuyorlar. Mahallemizde sosyal yaşam yok, bu konuda çok dertliyiz, sıkıntılıyız. İnşallah bu sıkıntılarımız, dertlerimiz çözülür” diye konuştu.