Önceki yazımızın başlığı, “Fatura Mahir Ünal’a kesilecek gibi!” şeklindeydi.

Belli ki, “anlatmak istediğimiz”le “anlaşılan” farklı algılanmış!

Önce şunun altını çizelim; İlinden milletvekili seçilip kabineye giren bakan, milletvekili seçildiği ilin bakanı değil, bütün ülkenin bakanı oluyor. Dolayısıyla ne devletin bütün imkânları seçildiği ile gidecek ne de bakan sadece memleketinin işlerine bakacak… Sadece bürokrasi de ve siyasette bakanı olan ilin yazılı olmayan bir kuralı olabiliyor; o da hizmetlerin daha seri gelebilmesi. Ki, bunu da gerçekten şu anda görebiliyoruz.

Artı seçmen milletvekiline her zaman ulaşma imkânına sahiptir ancak zaten müsaade edelim de her isteyen her zaman bakana ulaşabilme lüksüne de sahip olamasın. Zira öyle bir durumda zaten ne ülkenin geneline ne de kendi memleketine hizmet edemez duruma gelir ya da getirilir.

Bizimde önceki yazımızda “Kahramanmaraşlı seçmen Mahir Ünal’a ulaşamıyor” diye bir iddiamız olmadı. Kaldı ki sokaktaki vatandaşta her istediği zaman bakana ulaşamayacağının bilincinde… Biz de bunu anlatmaya çalıştık.

Şunu da unutmayalım, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bakan olmadan önce de hizmet anlamında şu andakinden daha düşük performansta da değildi. Bunun aksini iddia etmek, kendimizle çelişmek olur.

Artık iyi tanıyoruz, Mahir Bey, bir gönül adamıdır. Bizim bu yazımıza hassasiyet göstermiş ve üzülmüş.

Adeta, “Mahir Ünal’a ulaşmak sadece onun yüzünü görmek değil, başka iletişim araçlarıyla da hemen herkes ulaşabiliyor” kıvamında bir açıklama göndermiş ama sadece bu sütunların yazarına değil, bütün basına…

Sayın Bakanın açıklamasıyla yazımıza nokta koyalım:

“Son günlerde bazı basın yayın organlarında “Mahir Ünal’a vatandaş talepleri ulaşmıyor” haberlerinden sonra Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’ın 4 kişilik Meclis danışmanlarından oluşan Kahramanmaraş talep ve irtibat ofisinden bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre; Bakan Ünal’a, 2015 yılında toplam 2551 adet vatandaş talebi oldu. Bu taleplerden makul olan 1165 adedi karşılandı. Ayrıca gelen taleplerle ilgili toplam 37 bin 440 telefon görüşmesi yapıldı.

Bakan Ünal’a sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde bulunduğu 24 Kasım – 24 Şubat tarihleri arasındaki 90 günde iletilen talep sayısı 669 olurken, bu taleplerin de makul olan 331 adedi olumlu sonuçlandırıldı. Bu taleplerle ilgili de 10 bin 350 adet telefon görüşmesi yapıldı.

Ayrıca 90 günlük sürede 4 bin 460 kişi sosyal medya aracılığıyla Bakan Ünal’a görüş, değerlendirme ve taleplerini iletti.

Bakanlık görevindeki 90 gün boyunca randevu talep eden kişi sayısı 1708 olurken, Bakan Ünal bugüne kadar 1030 kişiye randevu vererek makamında kabul etti. 1708 kişilik randevu listesinin 680’ini Kahramanmaraşlılar oluşturdu. Bakan Ünal, 487 hemşerisiyle makamında görüştü.

Tüm bunlara Sayın Ünal’ın Almanya, İspanya ve Hollanda gibi yurt dışında yaptığı temaslarda ve katıldığı fuarlardaki talep ve görüşmeler dahil değildir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş’la ilgili dört danışmanı talepleri birebir takip ediyor ve bu talepler düzenli olarak Bakan Ünal’a rapor ediliyor.”

28 Şubat 2016 tarihli Habertürk Gazetesi, Güneyli eki Yener Atlı köşesinden alınmıştır

 

“Yener, Bakandan Tekzip Yedi”

Aklıevvel bir gazeteci arkadaşımız, “ha ha ha, hi hi hi Yener Bakandan tekzip yedi” diye dalgasını geçmiş.

Ulan aklını sevdiğimin gazeteci müsveddesi!

Bugüne kadar yazdığın hangi yazıyı, hangi devlet görevlisi, hele hele bir bakan ciddiye alıp da cevap verme tenezzülünde bulundu geri zekâlı müsvedde!

İyi ya da kötü demek ki yazdığımız yazıyı devletin bakanı ciddiye alıp yanıt vermiş, bunun nesi kötü de bunu makaraya alıyorsun küçük beyninle!