Mart'ta 140 bin ton süt içtik! Mart'ta 140 bin ton süt içtik!
Ayrıca Yalova Marmara denizine kıyı olan bir il olduğu için konum olarak da güzeldir. Yalova İstanbul'a yakın olmasından dolayı konum olarak da güzel bir yerleşkedir. Yalova küçük bir şehir olmasına rağmen turizm yönünden gelişmiş bir yerdir.
İnsanlar Yalova'yı en çok termal kaplıcalar için tercih eder. Burada bulunan termal oteller çok fazla ilgi görmektedir. Yalova'nın kendine göre keşfedilmesi gereken yerleri, güzellikleri ve tatları vardır.
En son yalova haberleri ve diğer detaylar için adresine tıklayabilirsiniz!
Yalova'nın Gezip Görülecek Yerleri
Yalova'ya gelen turizmcilerin geldiklerinde mutlaka görmesi gereken yerler vardır. Şehrin doğal yapısını, kültürünü anlamak için iyi bir fırsattır.
Bu yerler şöyle sıralanmaktadır;
  • Yürüyen Köşk: Yalova'da Atatürk caddesi üzerinde bulunan, Atatürk'ün özel bir araç olarak kullandığı bu köşk tarih doludur. Çok fazla ziyaret edilen bu köşk ziyaretçilere tarihi bir ambiyans sunar.
  • Termal Kaplıcalar: Yalova en çok termal suları ile meşhurdur.
  • Erikli Yaylası: Doğal güzellikleriyle meşhur olan Yalova bu yaylası ile ünlüdür. Erikli yaylası, temiz havası ve manzaraları ile ziyaretçilere huzur verir.
  • Su Düşen Yaylası: Soğuk suyu ile meşhur bu şelale mutlaka ziyaret edilmeli.
  • Şehitler Abidesi Ve Parkı: Şehitlerin anısına yapılmış bu abide gezilmeye değer bir yerdir.
Yalova'ya Gelince Ne Yenir?
Yalova mutfağı kendine özgü lezzetleri barındırır. Çeşitli ve değişik tatlar denemeniz mümkündür.
Yalova'ya gelince neler yenir aşağıda yer alır;
  • Yalova kuzu tandır et kültürünü en iyi şekilde yansıtan yemektir.
  • Marmara Denizi balıkları Yalova'ya özgü bir lezzettir. Denize kıyısı olması nedeniyle çeşitli balıklara ev sahipliği yapar.
  • Kara lahana sarması ise tam bir yöresel yemektir. Kara lahana yaprakları yöreye özgü bir iç ile buluşup sofralara konuk olur.
  • Yalova köftesi ve yumurta dolması da çok meşhur bir lezzettir.
  • Kabak tatlısı Yalova'nın en meşhur tatlısıdır. Yalova.2ya özgü hazırlanması belki de onu meşhur kılan özelliğidir.
  • Kestaneli Yalova pilavı ise kestane konularak yapılan bir iç pilavdır ve oldukça meşhurdur.
Yalova'nın Geçim Kaynağı Nedir?
Yalova ekonomisini ve geçim kaynağını belirleyen bazı ürünler vardır. Bunlar; Süs bitkisi ürünleri, kivi, gemi inşa sanayisi, termal turizm elyaf imalatıdır. Özellikle Türkiye'nin kivi ihtiyacının yarısı Yalova tarafından karşılanır.
Yalova Konaklama Yerleri
Yalova'da konaklamak için çeşitli yerler bulunur. Gelen ziyaretçiler konaklama sıkıntısı çekmez. Yalova'ya gelen turistler en çok bu şehirde termal otelleri konaklama için kullanırlar. Termal oteller genellikle dinlenmeye gelen turistler için uygundur. Aynı zamanda şehir merkezinde de pek çok otel bulunur.
Bu oteller çarşıya, alışveriş yerlerine ve restoranlara yakın konumdadır. Yalova küçük ve şirin bir il olduğu için butik otellerde şehrin yapısına uygun olarak inşa edilmiştir. Butik otellerde sıcak ve samimi ortamlardır. Birde uygun bütçelere hitap eden pansiyonlar vardır. Pansiyonlar şehrin sakin yerlerinde yer alır. Kısaca her kesime ve her aktiviteye göre konaklama imkanı bulunan bir şehirdir.
Yalova'ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Yalova'ya ulaşım genellikle İstanbul üzerinden kara ya da deniz yolu ile yapılır. İstanbul Yalova arası karayolu saat sürmektedir. Yalova'ya gitmek için birde denizyolu vardır. Bunun için İDO deniz otobüsü vardır. Her zaman ulaşım mümkündür. Kısaca düzenli olarak hem otobüs hem de deniz otobüs seferi bulunmaktadır.