BENİM bu dönemde hiç hazlanmadığım üç kelime var.

Algı operasyonu

Dış güçler

Hain

Açalım konuyu…

Gerçekliği olsa da olmasa da işine gelmeyen her şey için söz hazır: “Algı operasyonu yapıyorlar…”

Ayağına taş değse, “benim gözüm görmedi, dikkat edemedim” diyemiyor hemen “Dış güçler”in işi deyip sıyrılıyor.

Kendi siyasi görüşünden değilsen “hainsin, milli değilsin…”

Bu nedenle gözümün nuru da olsa hangi siyasi görüşten olursa olsun cümleye bu kelimelerle başlayanları anında “dinlememe modu”na geçiyorum.

Ve fakat…

Birkaç gün önce yaşanan ve çok tesadüfi olarak içinde bulunarak tanık olduğum bir olay üzerine eleştiri yaparken “algı operasyonu” demekten başka bir şey bulamadım.

Olay şu; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal, makam aracına binerken kalabalığın içindeki bir vatandaşın son derece de nezaket diliyle “Sayın Başkanım, bir maruzatım var, beni dinleyin…” demesiyle aracından tekrar iner ve vatandaşı dinlemeye başlar.

Bu sırada kalabalığın arka taraflarından bir başka vatandaş, “TBMM’yi tanımıyorum, devleti de tanımıyorum, hiç birinize de güvenmiyorum…” şeklinde bağırır.

Allah bilir ya belki o kalabalıkta Mahir Beyin kendisi bu vatandaşı görememiştir bile.

Yani ortada ne saldırı var, ne kavga…

MAL BULMUŞ MAĞRİBİ

ŞİMDİ olay bu iken…

Doğru Yol Partisi döneminden bu yana benim hayranlıkla takip edip sevdiğim, bana göre Türk siyaset hayatının önemli figürlerinden birisidir İyi Parti lideri Meral Akşener Hanım… Ucuz politika da yapmaz, karnından da konuşmaz, iftira da atmaz, tabirimi maruz görün, “delikanlı bir kadın”dır.

Meral Hanımın İyi Parti’sinin Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, olayı duyar duymaz “mal bulmuş mağribi” gibi atlıyor ve sosyal medyasında işte benim o duymaktan bile nefret ettiğim algı operasyonunu yaparak, sözümona Mahir Ünal’a adeta yumruklu falan bir saldırı olayı olmuş gibi “Mahir Ünal’a saldırıyı kınıyoruz…” diyor.

Ucuzcusunuz Ahmet Bey ucuzcu!

Yani bir partinin genel başkan yardımcısına saldırı olmuş algısı yaparak politika yapılmaz Ahmet Bey!

Çok samimi söylüyorum, eğer bu ucuzluğu Meral Hanım duyarsa gerçekten kulağınızı çeker, hatta biraz da sündürür.

Demedi demeyin!

YATACAK YERİ YOK

UCUZCULAR!

ŞU partisi, bu partisi, iktidarı, muhalefeti hiç farketmez; basit, ucuz, amacına ulaşmak için her yolu mübah gören, olayları saptırarak kendisine ekmek çıkarmaya çalışan kasaba politikacılarının

YATACAK YERİ ÇOK

ALİ ÖZTUNÇ EKOLÜNÜN

MEMLEKETİ ile alakalı hiçbir olayı sulandırmadan, ucuzculuk yapmadan, ciddi ve vâkur duruşlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç ekolündeki politikacıların…