İstanbul’da Kadıköy - Karaköy vapurunda karşısında oturan kadınlara taciz içeren hareketler yaparken görüntülenen ve videonun yayılmasıyla Kocaeli’nde yakalanan Rıza E. serbest adeta isyan etti.

2000 sonrası sigorta girişi olanlar için müjde! 2000 sonrası sigorta girişi olanlar için müjde!

Vapurda videoyu çeken avukat Zeliha Atilla Güner Akşam Postası programında kararı değerlendirdi. 

Avukat Zeliha Güner, “Bu şahıs çocuk istismarından 2.5 yıl hapis cezası almış. Bizim sosyal medyada bu olayı yaymamız yakalanmasında çok etkili oldu. Polis çok iyi çalıştı. Biz teşhis ettik. Savcı tutuklamasını isteyerek sevk etti. Ancak orada verdiği ifade akıllarımızla ve toplumun ahlakıyla alay ediyor. İfadesinde “Bacağımda tik var. Psikolojik tedavi aldım. Ceketimi tuvalette unutmuşum. O gün 4 bira içmiştim” dedi. Tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi ve serbest kaldı." dedi.

Bu insanın, aramızda toplu taşımaya binmeye devam ettiğini belirten AvukatGüner, "Ben bu videoyu çekmeseydim bu kişi aramızda dolaşmaya devam edecekti. Ben bir hukukçu olarak bu işin peşini bırakmayacağım. Türk yargısı karar başında ne der? “Türk milleti adına” der. Türk milleti şu an bu karardan çok mutsuz. Hukukun toplumun ne dediğini dinlemesi gerekiyor. Yargıcın Türk toplumu bu konuda ne diyor diye dinlemesi gerekiyor. Amacımız bu kişinin hak ettiğinden fazla ceza alması değil. Ama bu kişinin yaptığı yanına kaldı. Kadınlara taciz zaten toplumun kanayan yarası. Şimdi bu konuya meyilli olanlara cesaret veriyor " dedi.

Editör: TE Bilişim