Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım ağının gücüne güç katacak olan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve Anafartalar-YHT Tramvay hattının temel atma törenlerine katılmak için bugün Kayseri’deydi. 

Bakan Karaismailoğlu, “Kayseri’nin ulaşım ağının gücüne güç katacak iki dev projeyi hayata geçiriyoruz. Son 18 yılda Kayseri’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Kayseri’yi hızlı demiryolu ile tanıştıracağız” dedi.

Yeni Doğal Gaz Desteği Düzenlemesi: Vatandaşlara Artan Aylık Ödemeler Yeni Doğal Gaz Desteği Düzenlemesi: Vatandaşlara Artan Aylık Ödemeler

Bakan Karaismailoğlu, bugün bir dizi ziyarette bulunmak için Kayseri’deydi. İlk olarak projesi tamamlandığında 8 milyon yolcuya hizmet verecek olan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma törenine katılan Karaismailoğlu, daha sonra yüzde 60 yerlilik oranıyla üretilecek 5 adet tramvay aracını da temin edileceği Anafartalar-YHT Tramvay hattının temel atma törenine katıldı.

-“Kayseri’yi hızlı demiryolu ile tanıştıracağız”

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, son 18 yılda Kayseri’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Kayseri’nin 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yolu vardı, 18 yılda 647 kilometreye çıkardık. Şu anda yaklaşık 1,5 milyar lira bedel ile 15 ayrı karayolu projemiz de devam ediyor. Karayollarında olduğu kadar Kayseri’nin demiryolu ulaşımının gelişmesi içinde birçok yatırım gerçekleştiriyoruz. Kayseri’yi hızlı demiryolu ile tanıştıracağız. Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi ile Ankara - Sivas YHT hattına bağlantılı olarak 142 km uzunluğundaki Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına inşa edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

-“Yeni terminal binası yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek”

Kayseri’de 2003 yılında 3 bin 197 ulan uçuş trafiğinin, 2019 yılında 15 binin üzerine çıktığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “325 bin olan yolcu sayısı ise 2 milyon 326 bini aştı. 2003 yılından bu yana uçuş trafiğinde yaklaşık 4 kat, yolcu sayısında ise 6 kat artış oldu. Yeni bir iç hatlar terminali yapma ihtiyacı doğdu. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 250 bin metrekarelik arazinin de Devlet Hava Meydanları İşletmesine tahsisi ile birlikte, çağa uygun, modern ve estetik bir mimariye sahip, yeni bir terminal binası inşa edeceğiz. Mevcut dış hat ve iç hat terminal binalarını da birleştirip, restore ederek, daha büyük ve modern bir Dış Hatlar Terminal binasına dönüştüreceğiz” dedi. Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kayseri’nin yılda 8 milyon yolcuya hizmet vereceğini söyledi. 

-“Tramvay hattı tamamlandığında taşınan yolcu sayısı günlük 50 bin artacak”

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Gar Tramvay Hattının temel atma törenine katıldı. Proje bedelinin 376 milyon 493 bin lira olacağını belirten Karaismailoğlu, “Projeyi 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Proje güzergahı boyunca, 14 kilometre ray döşeyeceğiz. Hattın kazısı, rayların montajı, durak donatıları, yaya geçitleri ve kavşak düzenlemeleri gibi işlerin tümü günlük hayatın sürdüğü mekânlarda icra edilecek. Proje kapsamında ayrıca yüzde 60 yerlilik oranıyla üretilecek 5 adet tramvay aracını da temin edeceğiz.  Hattımız tamamlandığında, mevcut tramvaylarla taşınan yolcu sayısının günde 50 bin artacağını öngörüyoruz. Proje tamamlandığında toplam 1milyar 452 milyon TL fayda sağlanması öngörülmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim