İstanbul'da 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan iletişim kesintisi nedeniyle BTK Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığı, operatörler hakkında inceleme başlattı.

Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında gerekli altyapı iyileştirmelerini yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'a para cezası kesildi. İnceleme sonucunda Turkcell'e bir saat 15 dakikalık kesinti nedeniyle 2 milyon 90 bin TL, Vodafone'a da bir saat 45 dakikalık kesinti nedeniyle 2 milyon 459 bin TL ceza kesildi.

TÜRK TELEKOM'A YAKLAŞIK 10 MİLYON TL CEZA

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Türk Telekom'a ise 27 saatlik kesinti nedeniyle 5 milyon 272 bin TL ayrıca yetkili merciler tarafından alınmış bir karar olmaksızın, ülke genelinde birçok ildeki radyo erişim şebekesi elemanlarından BSC ve RNC'lerin kapatılması nedeniyle 4 milyon 519 bin TL para cezası uygulandı.

Turkcell, Vodafone ve Turk Telekoma Milyonluk cezalar yağdı. Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da ve daha öncesinde İstanbul’da olan depremlerde Gsm Operatörleri acil durumlarda sınıfta kalmışlardı. Bu kesinti sadece Deprem olan bölgelerde değil yurdun tüm şehirlerini etkilemiş ve vatandaşlar birbirleriyle iletişim hale geçememişlerdi.

Mobil siber tehditler Türkiye’de yüzde 120 oranında arttı! Mobil siber tehditler Türkiye’de yüzde 120 oranında arttı!

BTK bu sebepten dolayı Gsm operatörlerine cezayı kesti,, Turkcell’e 2 milyon 90 bin 364 TL, Vodafone’a 2 milyon 459 bin 57 TL ve TT Mobil’e (Türk Telekom) toplam 15 milyon 64 bin  874 TL idari para cezası verdi.

14 Ocak 2020’de verilen ve 20 Şubat 2020’de yayımlanan kararda, söz konusu deprem sonrasında trafik artışına bağlı olarak Turkcell’in yaklaşık 1 saat 15 dakika, Vodafone’un yaklaşık 1 saat 45 dakika ve TT Mobil’in yaklaşık 27 saat boyunca haberleşmeyi kesintisiz sunamadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim