Türkiye’nin yerli ve milli yazılımını üreten ve sektördeki yabancı tekelini kırmayı hedefleyen Mersin Teknopark firması CHOMAR Antivirus, Türk basınına siber destek sağlayacak. Sanayi muhabirlerinin çatı kuruluşu Endüstri Gazetecileri Derneği ile protokol imzalayan CHOMAR Antivirus, basın mensuplarına lisanslı koruma yazılımı sağlayacak. Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarına ve güvenlik güçlerine 1 milyon adetle siber destek sağlayan firma, şimdi de basın mensuplarını koruma altına alacak. Kampanya, 2022 yılı sonuna dek geçerli.

Dördüncü güce kalkan olacak

Deprem, sel, kriz, pandemi demeden sahada mücadele eden ve Koronavirüs döneminde de halkın bilinçlenmesi adına doğru haberi kamuoyuyla paylaşan basın sektörü için 1 Ekim 2020’de devreye alınmaya başlayacak bu destek, meslek mensuplarını sanal virüslerden koruyacak. Koordinasyon EGD’de Basılı, görsel, işitsel alanlarda faaliyette bulunan medya sektörü çalışanlarının tümünün faydalanabileceği ücretsiz antivirüs yazılımında, kampanyaya dahil olmak için basın mensubu olduğunu kanıtlar nitelikte belge sunmak yeterli olacak. Kampanyanın koordinasyonunu yapacak olan meslek kuruluşu EGD, antivirüs yazılımının basın mensuplarına ücretsiz sağlanması noktasında destek sunacak.

Nasıl kullanılacak ?

Siber güvenlik ürünlerinin lisanslarının e-postalarına tanınmasını isteyen basın çalışanları, [email protected]’a mesaj atabileceği gibi, 0545 379 01 13 numaralı telefondan EGD Başkanı Ümit Uçar’la da bağlantı kurabilecek.

CHOMAR Antivirus Hakkında

Projelerini yüzde 100 yerli ve yüksek teknolojili olma önceliğiyle geliştiren CHOMAR Antivirus, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde faaliyet göstermektedir. CHOMAR Antivirus, kullanıcıların siber güvenlik problemlerini yenilikçi metotlarla çözen, kullanıcı deneyimini ön planda tutan, farklı platformlarda kullanılabilen küresel pazara hitap eden özgün üretimler yapmaktadır. Türkiye’nin ilk ve tek yüzde 100 yerli teknoloji ile geliştirilen antivirüs yazılımı olan CHOMAR Antivirus, Dünyada 33 şirketin sahip olduğu en yüksek kriterli OPSWAT Gold sertifikasını Eylül 2016 itibari ile almıştır. Bu sertifikaya sahip Türkiye’nin ilk ve tek antivirüs yazılımıdır. OPSWAT Gold Sertifikası ile ürünümüzün kalitesinin tescillenmesi, dünyanın en büyük teknoloji üreticileri arasında olan Cisco, Juniper Networks, F5 Networks, Citrix, Palo Alto Networks gibi lider firmalar tarafından güvenilen ve ürünlerine entegre edilen bir ürün haline getirmiştir.

Endüstri Gazetecileri Derneği Hakkında

WhatsApp’ta ’mesaj düzenleme’ özelliği WhatsApp’ta ’mesaj düzenleme’ özelliği

Temelleri 2013 yılında atılan Endüstri Gazetecileri Derneği, sanayi muhabiri Ümit Uçar tarafından kuruldu. Uçar’ın, gazetenin kalem ekibini ve sektörün önemli gazetecilerini yanına alarak kurduğu Endüstri Gazetecileri Derneği, daha öncesinde hiçbir platformda dillendirilmemiş ve adına herhangi bir dernek kurulmamış “endüstri gazeteciliğine” parantez açma idealleriyle hayata geçti. Ekonomi ve finans muhabirliğinin yanı sıra mesleğe endüstri penceresi de açan Endüstri Gazetecileri Derneği, kalemini üretim, Ar-Ge, inovasyon, yatırım, savunma teşvik ve sanayi gibi alanlarda oynatan basın mensuplarının çatı kuruluşudur.

Editör: TE Bilişim