Ateş, mesajında şunları söyledi;

“Tarihsel süreçte hep bedel ödeyen kadınlarımız.

Dünya kurulduğundan bu yana yaşamım şekillenmesi ve anlam kazanması adına Hayata hep yön veren hep güzellik katan maalesef öldürülen şiddete uğrayan taciz ve tecavüze maruz kalan çoğu zaman bir birey olarak kabul edilmeyen emeği sömürülen erkeğin hizmetkarı olarak görülen ve hatta Suudi Arabistan gibi İlkellikte Zirve yapmış yerlerde KADINLAR INSANMIDIR konferansları ile en ağır hakaretlere maruz kalmış 2021 yılında dünyanın hala birçok yerinde en basit özgürlüklerini dahi kullanamayan kadınlarımız.

Aslında Anamız bacımız halamız teyzemiz uğruna hapis yattığımız yarimiz kızımız kadınlarımız.

Bir yandan cenneti ayaklarının altına serip Diğer yandan her gün 3-4 katlettiğimiz kadınlarımız .

Onlar olmadan asla olmayacağını bildiğimiz bu dünyada onlara her türlü zorluğu acıyı felaketi yaşattığımız kadınlarımız. 9 yaşında evlendirmeye kalkıp eğitimde iş hayatında sosyal yaşamda eşitlik tanımadığımız kadınlarımız 21. Yüzyılda hala erkeğin yanında eşit bir insan olarak yaşaması için gerekli koşulları oluşturamadığımız kadınlarımız;

Sizlerden tüm İnsanlık adına Özür diliyoruz. 8 Mart 1857'de sömürgeci ABD emperyalizmine karşı eşit işe eşit ücret sloganıyla haklarını talep ettikleri için katledilen 128 kadın ve tarihsel süreçte inancı için kılık kıyafeti için itiraz ettiği için yaşam biçimi için kısaca kadın olduğu için hayatını kaybeden tüm kadınlarımızı saygı ve rahmetle anıyor tüm kadınlarımızın Önünde saygı ile eğiliyorum.”