Basın açıklaması yapan Nurhak halkı ÇED raporunun gerekli olduğunu savundu.

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinin Barış ve Pınarbaşı Mahalleleri arasında kalan yaklaşık 20.000 dönümlük alan için demir ve boksit madeni çıkarmak için ruhsat alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED gerekli değildir kararı vererek madenin önünü açtı.

Kahramanmaraş'ın O Belediyesi personel alacak! Kahramanmaraş'ın O Belediyesi personel alacak!

Madenciler maden alanında patlatma çalışmaları yapmaya başlayana kadar hiç kimsenin durumdan haberi olmadı.

Patlatma çalışması başlayınca Nurhak Belediyesi ve Nurhak Çevre Derneği'nden vatandaşlar alana giderek burada ne olduğunu sorduklarında durumu öğrendiler.

Gelişme üzerine Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan dosya üzerinde çalışarak yürütmeyi durdurma talepli olarak dava açtı.

Nurhak Belediyesi ve Nurhak Çevre Derneği öncülüğünde bugün bir araya gelen vatadaşlar maden için ruhsat verilen alanda toplantı yaptı.

'ÇED gereksiz görülerek aceleye getiriliyor'

Madene çevrilmek istenen alanın iki mahalle arasında kalan kırsal ve yüzyıllardır mera vasfında olan bir alan olduğu, bu alanda 10 ailenin hayvancılık yaparak geçimini sağladığı vurgulandı.

Vatandaşlar böylesine büyük bir alanda maden açılmak istenmesine rağmen hiç kimsenin fikrinin alınmamasına, olumsuz çevresel etkilerinin araştırılmadan projenin, ÇED gerekli değildir kararı verilerek oldu bittiye getirilmesine tepkili olduklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim