7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde düzenlenen programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, şair ve yazarlar ile basın mensupları katıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu ilçesindeki 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Kahramanmaraş'ın, edebiyat dünyasında söz sahibi şair ve yazarları barındıran bir edebiyat şehri olduğunu söyledi.

Kentin edebiyattaki tarihsel birikiminin ortaya konulması ve gelecek nesillerin edebiyata yönlendirilmesinin, herkesin ortak görevi olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti: "Şair ve yazarlar şehri olan Kahramanmaraş'ımızın yazar ve şairleri, edebiyat dünyasına kültürel bir miras bırakmıştır. Bu kültürel mirastan güç alarak gelecek nesillerden yeni şair ve yazarların yetişmesine büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm bu organizasyonun, gelenekselleşerek paydaş kurumlarla devam etmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki, ilkini düzenleyeceğimiz Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, kentimizin kültürünün, ulusal ve uluslararasında daha anlaşılır ve görünür olmasına katkıda bulunacaktır." dedi.

AK Parti Milletvekili, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, yaptığı konuşmada “Bu ülkede şiir konuşulacaksa Kahramanmaraş’tan başlamalıdır. Bu ülkede edebiyat konuşulacaksa Kahramanmaraş’tan başlamalıdır. Geçmişimizden çok önemli bir miras devraldık. Necip Fazıl’da, Nuri Pakdil’de, Rasim Özdenören’de ortaya koyulan ruh bugün de şehrimizde devam etmektedir. Gerçekleştirilecek etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ise “Biliyorsunuz Kahramanmaraş, büyük bir edebiyat geleneğine sahip, sözün dolaşımının süreklilik arz ettiği, irfanın ve hikmetin hüküm sürdüğü bir şehir. Biz bu etkinlik için “Çünkü sözümüz var’ sloganıyla çıktık yola. Kahramanmaraş’ın sözünü sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya duyurmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.