Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sürdürülen Kahramanmaraş Meslek Edindirme Kursları (KAMEK), eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik yaşama sunduğu katkılarla da dikkat çekiyor. Hayat boyu öğrenme anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren KAMEK, farklı yaş gruplarından ve mesleklerden vatandaşları aynı eğitim ortamında buluşturuyor. Takı tasarımdan kâğıt rölyefe; dericilikten çini sanatına 21 farklı alanda sunulan kurslar katılımcılara yeni beceriler kazandırırken sosyal etkileşim imkânı da sağlıyor.

Elbistan'da Ruhsatsız Hafriyat Çalışmalarına 191 Bin TL para cezası uygulandı!
Elbistan'da Ruhsatsız Hafriyat Çalışmalarına 191 Bin TL para cezası uygulandı!
İçeriği Görüntüle

Yıl Boyunca Üretilen Eserler Sergilenecek

Yıl boyunca kurslardan faydalanan toplam bin 817 kursiyer, büyük emekle hazırlanan ürünleri düzenlenecek yıl sonu sergisinde sergileyecek. Sergi öncesinde kursiyerler ve eğitmenler, eserlerin son düzenlemelerini titizlikle sürdürüyor.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Ziyaretçilerini Bekliyor

KAMEK yılsonu sergisi, 11 Haziran Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açacak. Sergide kursiyerlerin farklı branşlarda hazırladığı yüzlerce ürün yer alacak. Etkinlik, hem kursiyerlerin emeklerinin görünür hale gelmesine hem de vatandaşların ortaya çıkan çalışmaları yakından incelemesine imkân sağlayacak.

Üretimle Gelen Ekonomik Katkı

KAMEK bünyesinde eğitim alan kursiyerler, kurs süresince yalnızca yeni beceriler edinmekle kalmıyor, aynı zamanda üretime aktif şekilde katılıyor. Hazırlanan ürünler, kursiyerlerin günlük yaşamlarında kullanılabildiği gibi satış yoluyla ekonomik değere dönüşürken, KAMEK kurslarından eğitim alan vatandaşlar kendi iş yerlerini kurarak ekonomiye de adım atabiliyor. Böylece kurslar, bireylerin gelir elde etmesine ve aile bütçelerine destek sağlamasına katkıda bulunuyor.

Tüm Vatandaşlar Sergiye Davet Edildi

Kurslar sayesinde hem sosyal çevrelerini genişlettiklerini hem de günlük yaşamlarında kullanabilecekleri önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten kursiyerlerden Figen Derinkuyu, “40 yaşımdan sonra Kahramanmaraş’a yerleştim. Burada bu kursların olduğunu öğrendiğim zamandan beri kurslara katılıyorum. Yaptığımız emekler çok fazla ve değerli. Şimdi yoğun bir şekilde sergiye hazırlanıyoruz ve insanın emeğinin başka biri tarafından beğenilmesi çok güzel bir duygu. Herkesi bu kursa bekliyoruz, evde oturan kadınları buraya davet ediyorum. 11 Haziran Perşembe günü Mehmet Akif Kültür Merkezi’ndeki sergimize herkesi davet ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi KAMEK Mesleki Eğitim Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu ise, vatandaşları yıl sonu sergisine katılmaya davet etti. Kursiyerlerin kurslarda edindikleri bilgi ve tecrübeleri üretime dönüştürme fırsatı buldukları söyleyen Sofioğlu “Bir yıldır uzun çalışma maratonu sonrasında 11 Haziran Perşembe günü sergimiz için hazır olduk. Çeşitli kurslarımız ve kursiyerlerimiz ile artık sona geldik. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapacağımız sergimize herkesi bekleriz. Çocuklar kadar heyecanlıyız. İnşallah Kahramanmaraş halkı da bu sergimize katılmak için heyecanlıdır” diye konuştu.