Deprem Bölgesindeki Sağlık Kapasitesi Arttırıldı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında, deprem bölgesindeki hastanelerde yatak kapasitesi 21 bin 817'ye çıkarıldı. Aynı dönemde sağlık tesislerinde çalışan personel sayısı da 150 bin 108'e yükseldi.

Evde Sağlık Hizmeti Verilen Hasta Sayısı Arttı

Deprem sonrasında evde sağlık hizmeti sunulan takipli hasta sayısı 191 bin 854'e ulaştı. Afet bölgeleri dışında, 51 ilde depremzedelere evde sağlık hizmeti sunuldu, bu kapsamda 15 bin 499 depremzede destek aldı.

Psikososyal Destek ve Rehabilitasyon Çalışmaları

Deprem nedeniyle vücut travması yaşayan 65 çocuğa ampütasyon uygulandı ve protez yapımı ile rehabilitasyon süreçleri tamamlandı. Psikolojik destek için depremzede çocukların rehabilitasyon süreçleri devam ediyor.

Bebek ve Çocuk İzlemleri

Depremin hemen ardından başlatılan bebek-çocuk ve ergen protokolleri kapsamında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 2 milyon 673 bin 484 bebek-çocuk izlemi gerçekleştirildi.

Büyükşehir’de İlk Canlı İhale Yayını Yapıldı Büyükşehir’de İlk Canlı İhale Yayını Yapıldı

Deprem Bölgesinde Doğan Bebek Sayıları

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 6 Şubat-8 Aralık tarihleri arasında deprem bölgesinde toplam 10 ilde doğan bebek sayısı 196 bin 434 oldu. En fazla doğum ise Gaziantep'te 41 bin 513 ve Şanlıurfa'da 47 bin 594 olarak kaydedildi.

Ruh Sağlığı Hizmetleri

1. basamak sağlık hizmetlerinde 139 bin 247 kişiye psikososyal destek sunuldu. 2. ve 3. basamak ruh sağlığı hizmetlerinde depremden etkilenen illerde 87 çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı görevlendirildi. Çocuk ergen psikiyatri servisine başvuran çocuk sayısı ise 16 bin 50 olarak belirlendi.