TÜMKİAD yapılanmasında 17’inci İl Başkanı olan ve en genç İl Başkanı olan Muhammet Eliaçık, Beyaz TV’de Büşra Meşe Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu “İyiki Varsın” programına katıldı. Burada önemli açıklamalar yapan Eliaçık, TÜMKİAD hakkında ve TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı hakkında yaptıklarını anlattı.

KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI YAPTIK

Eliaçık’ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle: “

Türkiye’de en son kurulan STK TÜMKİAD’dır. 2017 yılında Genel Başkan Nihat Tanrıkulu çok hızlı bir süre içerisinde kurumsal kimlik çalışmalarını tamamlayarak, faaliyetlerine başlamıştır. Artık TÜMKİAD ismini çok duyacağımız için ben TÜMKİAD’ı açıklamak istiyorum. Tüm, Doğu’dan Batıya, Kuzey’den Güney’e bütün insanlığı tüm Türkiye’yi kapsadığı için bizim TÜMKİAD’ımızın ilk hecesi Tümdür. Çünkü Kalkınma olmadan iş insanlar olamaz, girişimciliği olmadan da kalkınma olamaz. Bu yüzden biz Türkiye'de birleştirici gücümüzü kullandırarak şu anda STK kültürünü en iyi uygulayan Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyetlerimize başladık.

İŞ DÜNYASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Başkan Adayı Toptaş: “Hedefimiz Daha Gelişmiş Onikişubat” Başkan Adayı Toptaş: “Hedefimiz Daha Gelişmiş Onikişubat”

Çünkü bizim normal bir dernek değiliz. Biz işadamlarını bir araya getiren bunları bir arada toplayan, bir sivil toplum kuruluşuyuz. Neler yapıyoruz? İş insanlarımızın gelişimine katkıda bulunmak için iş insanlarımızın uluslararası arena'da çıkıp ülkemizi temsil edip, katma değer kazandıracak ihracatlarını geliştirecek konularda biz uzman arkadaşlarımızdan iş insanlarımıza destekler veriyoruz. Bizim en güzel uyguladığımız uygulamalardan birisi de tüm Türkiye geneli Ticaret toplantılarımız. İş insanlarımız Türkiye'nin her yerinden online bir araya gelerek birlikte oluyorlar. Birbiri ile tanışıp ticaretini geliştirmek için neler yapılabiliriz’i tartışıyorlar.

TÜMKİAD TÜRKİYE'NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR

TÜMKİAD’ın iş dünyasındaki insanlara sağladığı en büyük avantajlardan bir tanesi de, onları bir arada toplamasıdır. TÜMKİAD hiçbir ayrım yapmadan, dil din ırk ayrımı yapmadan bütün siyasi partileri aynı eşit mesafede durarak, herkesi kapsıyor. O yüzden bizim TÜMKİAD olarak Türkiye’de birleştirici rolümüz çok önemli. Biz ne diyoruz TÜMKİAD Türkiye'nin birleştirici gücüdür

BİZ KAHRAMANMARAŞ OLARAK TÜMKİAD’IN 17’İNCİ İL BAŞKANLIĞIYIZ

TÜMKİAD Türkiye'de yapılanmaya başladı. Şu anda 25 tane il başkanlığımız var. Biz 17.olarak faaliyete başladık. Kahramanmaraş nasıl bir asır önce ecdadımızın kurtuluş mücadelesinde fitili ateşleyen şehir olduysa bugün, TÜMKİAD ile de, şükürler olsun fitili ateşleyen İl başkanlığı olmuştur. Buradan da bütün üyelerime teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bize inandılar, güvendiler hep birlikte TÜMKİAD çatısı altında birleştik ve faaliyetlerimize başladık. Sonra teşkilat yapılması olarak Kahramanmaraş il başkanlığı 2020 yılının 7’inci ayında aktif olarak faaliyetimize başladık. Sonradan çok kısa bir süre içerisinde teşkilatlanma yapımızı kurduk 11 kişi Yönetim Kurulu, 2 kişi Denetim Kurulu, 2 kişi Yüksek İstişare Kurulumuz, 4 yedek yönetim kurulu üyemiz ve en önemlisi bizim için en önemli olan, 6 kişilik Ticaret komisyonumu, 8 kişilik de sektör komisyonumuzdan oluşmak üzere teşkilatlanma yapımızı kurarak faaliyetlere başladık.

GÜZEL PROGRAMLAR YAPTIK

Kahramanmaraş'taki ilk programınızı Pandemi döneminde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza yaptık. Kendilerine birer minnet mektubu yazarak, çeşitli hediyelerle hastanemize girerek burada kendilerine içimizden gelen minnet duygusunu ilettik. Onlara minnettar olduğumuzu bildirdik. Bunun dışında TÜMKİAD olarak Kahramanmaraş'ta ticari faaliyetlerde bulunuyoruz. İş insanlarını bir araya getiriyoruz. Yatırım açı olan kısmına da nasıl yatırım yapabiliriz? Bunları konuşuyoruz. Kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Neler yapabiliriz? Bu şehre bir tuğlada biz nasıl koyabiliriz’i konuşuyoruz.

TÜMKİAD GENEL MERKEZİMİZ BU KONUDA ÇOK HASSAS

Çok kısa bir süre içerisinde kurulmasına rağmen, şu anda TÜMKİAD bir çok ülkede temsilcilikler açmaya başladı. İlk olarak İran'da resmi protokol ile karşılanarak, orada ticaret anlaşmaları yaptı. Akabinde Rusya'ya gittik. Rusya'da temsilcilerimiz var. Rusya'da, yine orada ticari faaliyetlerde bulunabilmek üyelerimizin, Rusya ile alakalı olarak hızlı aksiyon alabilmesine sağlayabilmek adına orada da temsilcimiz açtık.

En son olarak Azerbaycan, can kardeşimiz ülkemiz Azerbaycan'a gittik. Azerbaycan Devleti TÜMKİAD’ı benimsedi ve protokol imzalayarak şu anda tam yetkiyle orada yatırım yapma imkanı sundu. TÜMKİAD olarak biz Karabağ’a Tekstil Fabrikası olarak ilk yatırımını gerçekleştiriyoruz.

TÜMKİAD’IN EN BÜYÜK HEDEFİ

Günümüzdeki biliyorsunuz savaşlar topla tüfekle yapılmıyor. Ekonomi ile ticarette yapılıyor. ve markalar ile yapılıyor. TÜMKİAD şu anda bulundurdu üyeleriyle topyekun birlik ve beraberliği ile ülkemizi temsil edecek markalar oluşturmak, ve ülkemizin birer ekonomik savaşçıları olarak her alanda temsil edecek devlete millet olmaya gelen bir TÜMKİAD var.

KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANLIĞI OLARAK ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ

Şehrimiz Kahramanmaraş biliyorsunuz? Bulunduğu coğrafya bakımından çok önemli. Kahramanmaraş şu anda Türkiye'deki ihracat konusundaki 17. ekonomiye sahip bir şehri. Çok basit bir örnek vereceğim. Bugün evimizde kullandığımız mutfak eşyaları 3/2’si Kahramanmaraş’ta üretilir. İplik sektörü yüzde 35, kumaş yüzde 10’u üretiliyor.

Biber sektöründe bizim üretimimiz yüzde 60’lara kadar gelmiştir. Biliyorsunuz Kahramanmaraş, dondurma şehridir. Aynı zamanda da yine Türkiye'deki en iyi soğutmacılarda Kahramanmaraş'tan çıkmaktadır. Ayakkabı ve Kuyumculuk sektöründe de Türkiye ikincisiyiz. Bizim için Maraş çok önemli. TÜMKİAD’ımız içinde önemli. genç iş insanları olarak esnafımızla KOBİMİZ ile sanayicimiz ile bir araya geliyoruz. Bu şehre neler katabiliriz? Nasıl biz katma değer kazandırabiliriz? Hayalinde ve hedefindeyiz. Buna da inancımız tam. Ben her zaman şunu söylüyorum. Hiçbir şeyden korkmayın. Önce bir hedefi koyun ve o hedefe doğru ilerlemeye başlayın. Bu konuda hedef olan kişiler asla yorulmak bilmezler. Diyorum yorulmadan bıkmadan çalışsınlar”

Editör: TE Bilişim