Proje, kadın girişimciliğinin teşviki ve kadın işçilerin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilerek kadınların işgücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını artırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede kadın girişimcilere ait mikro ölçekli ve genç işletmelerde ilave olarak istihdam edilecek kadın işçi için işverenlere mali destek sağlanacaktır. Proje kapsamında Yerel Ofis Ekibinde projeye ait iş ve işlemlerin yürütümünün sağlanması için belirli süreli personel istihdam edilecektir. Bu personelin belirlenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca seçme sınavı düzenlenecektir.

Seçme sınavı sonucunda başarılı olan adaylar, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda iş sözleşmesine istinaden istihdam edilecektir. Başarılı olan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında belirli süreli iş sözleşmesi ile istihdam edilecek olup, devlet memurluğu ile herhangi bir ilgileri bulunmayacaktır. Proje süresince sözleşmelerin yenilenmesi ve uzatılması söz konusu değildir. Ücret ve diğer haklarla ilgili bilgiler adaylarla sözlü sınava davet aşamasında paylaşılacaktır.,

1. SEÇME SINAVINA KATILMA GENEL KOŞULLARI

Seçme sınavına katılabilmek için aşağıdaki genel şartlar aranır:

Arşiv araştırması açısından engeli bulunmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ve/veya engeli bulunmamak,

Yurt içi/yurt dışı seyahat engeli bulunmamak,

SGK'nın daha önce yürütmüş olduğu projelerde çalışıp işten çıkarılmamış olmak,

Genel koşullara ek olarak, her pozisyon için iş tanımları ve adaylarda aranan nitelikler aşağıda listelenmiştir.

II YEREL TAKIM LİDERİ:

11.1. İŞ TANIMI VE SORUMLULUKLAR

Yerel Takım Lideri, SGK İl Müdürlüğünde (Ankara, İstanbul, Aydın, Denizli, Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa) Yerel Ofis Ekibinde tam zamanlı olarak istihdam edilecektir. (İstanbul için 1 Anadolu Yakası ve 1 Avrupa yakası olmak üzere 2 Yerel Takım Lideri alınacaktır.) Yerel Takım Lideri, operasyonun yerel düzeydeki bütün aktivitelerini koordine edecek, Merkezi Takım Liderine ve ilgili ilin Operasyon Koordinasyon Birimi üyesine karşı sorumlu olacaktır.

Sorumluluklar:

Merkez ofis ekibi üyeleri, yerel ofis ekip üyeleri ve gerektiğinde Operasyon Koordinasyon

Birimi arasındaki iletişimi kolaylaştırarak operasyonun yerel düzeyde uygulanmasını koordine etmek,

Faydalanıcılara başvurularını yapma ve diğer süreçlerde rehberlik etmek,

İdari İşler Görevlisi ve operasyon görevlileri tarafından yapılacak işlere rehberlik etmek ve izlemek,

Yerel ofis ekip üyelerini yönetmek ve denetlemek, gerektiğinde destek

sağlamak, operasyonun başarısı ve verimi için çalışanlar arasında görev dağılımı yapmak,

Operasyonun uygulanması için iş planları ve uygulama programları hazırlamak ve uygulama

sürecini yerel düzeyde yönetmek,

Yerel düzeyde bütün operasyon çıktılarının gerektiği gibi zamanında hazırlanması, tamamlanması ve teslim edilmesini sağlamak,

Proje kapsamında yerel etkinlikler hazırlamak ve bu etkinliklere katılmak,

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ PROGRAM OTORİTESİ

Tanıtım kampanyası sürecinde yerel etkinlikler düzenlenmesine yardım etmek,Yerel ekibin aktivitelerini Merkezi Takım Liderine rapor etmek,

İzleme ziyaretlerini koordine ve takip etmek,

Yerel telefon servisini koordine ve takip etmek,

Merkezi Takım Lideri tarafından verilen, yerel düzeyde proje tanıtım kampanyası etkinlikleri ile ilgili diğer görevleri ve raporlama işlerini yerine getirmek,

Proje uygulama sürecinde, projenin uygulandığı ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli ile koordineli çalışmak,

Operasyon Koordinasyon Birimi tarafından verilen diğer işleri yapmak.

I. BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Birden fazla pozisyona başvurmak isteyen adaylar, her pozisyona ayrı başvuru yapacaktır. En fazla üç adet pozisyona başvuru yapılabilecektir. Tüm başvurular tek bir zarf ile yapılacak olup zarfın üzerinde pozisyonların tercih önceliği belirtilecektir. Üçten fazla pozisyona başvuru yapan adayların ilk üç tercihleri dikkate alınacaktır. Örneğin aday Ankara İdari İşler Görevlisi, Ankara Yerel Takım Lideri ve Samsun Operasyon Görevlisi pozisyonlarına başvuru yaptığında başvuru hakkı dolacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu internet adresinden www.sgk.gov.tr temin edilecek Başvuru Formu (Job Application Form), Başvuru Dilekçesi, Sağlık Beyanı, Adli Sicil Beyanı ile özgeçmiş ve aşağıda sayılan belgeler, elden veya posta yoluyla aşağıda yer alan adrese teslim edilecektir:

"Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı

Mithatpaşa Cad., No:7, Sıhhiye/Çankaya, 06430, Ankara"

Başvuruda istenen belgeler kapalı zarf içerisinde sunulmalı ve zarfın üzerinde aşağıdaki görsele uygun şekilde mutlaka şu bilgiler yer almalıdır:

- Adayın adı ve soyadı;

- Gönderen adresi;

- "T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı Sözleşmeli Personel Seçme Sınavı" ibaresi.

- Başvurduğu pozisyon/pozisyonlar (Ör: Ankara Yerel Takım Lideri);

- Başvuru yapmak istediği pozisyonun tercih sırası; (Ör: 1. Tercih)

- Alıcı adresi.
 

Başvurular için son tarih 13.08. 2021 mesai bitimi olarak belirlenmiştir. Posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten ve saatten sonra başvuranların başvuruları dikkate alınmayacaktır (Taahhütlü gönderimlerde gönderim tarihi esas alınır).

İşe alım sürecine ilişkin sorular son başvuru tarihinden 10 gün öncesine kadar [email protected] e-posta adresine iletilmedir. Yalnızca bu ilan metninde açıkça ifade edilmeyen hususlara ilişkin sorular yanıtlanacak olup, her türlü yanıt sıkça sorulan sorular şeklinde verilecek ve verilen cevaplar son başvuru tarihinden 7 gün öncesine kadar www.sgk.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Sözlü ön görüşme talepleri (yüz yüze ya da telefon aracılığı ile) kabul edilmeyecektir.