Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Yükseköğretim Kurulunun iki temsilcisinden biri olan Danışma Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay’ı temsilen danışma kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda Adalet Bakanı Yardımcısı Cengiz Öner, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve danışma kurulu üyeleri konuşma yaptı.

Dört başlık altında gerçekleştirilen toplantıda konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulunun hâkim, savcı ve diğer adalet çalışanlarının eğitimi açısından çok önemli bir kurul olduğunu ifade etti.

Müfredat çalışmalarının önemine vurgu yapan Rektör Can, “Hizmet içi eğitimde müfredat yani program ve program içeriği nitelikli, etkili hâkim ve savcıların yetiştirilmesi açısından çok önemli bir alt yapı oluşturmaktadır.” diye konuştu.

Çeşitli sunuların gerçekleşmesinin ardından müfredat ve Türkiye Adalet Akademisi Dış İlişkiler Biriminin yurt dışındaki adalet sistemlerinde çalışacak olanların eğitimi ile ilgili sunumları toplantıda tartışıldı.

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor

Türkiye Adalet Akademisinin; hâkim ve savcı adayları ile hâkim ve savcılara yönelik eğitim planlarını hazırlamak, yayımlamak ve uygulamak, hukuk ve adalet alanını ilgilendiren konularda uzmanlık ve sertifika programları ile kurs, seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikleri düzenlemek, hâkim ve savcı adayları ile hâkim ve savcıların lisansüstü ve yabancı dil eğitim ve öğretimlerini desteklemek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak gibi görevleri bulunuyor.

Editör: TE Bilişim