Onikişubat Necip Fazıl Koleji bahçesinde gerçekleştirilen anma programında Necip Fazıl Koleji  öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 98. Yıldönümü etkinliği gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu  ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Özel Necip Fazıl Koleji  müdür yardımcısı Nuh Çetin'in günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti. Sunuculuğunu Ahmet Turan TOPUZ ve Nursel Firdevs YILDIZ’ın yaptığı programda  12C sınıfı öğrencilerinden Fatma BALIKÇI "Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı"ndan çeşitli örnekler sunarken 12A sınıfı öğrencilerinden Ebra DAL ‘’ İstiklal Marşı’nın Kabulü’’ sırasında cebinde parası olmamasına rağmen 500Lira ödülü reddeden ve İstiklal Marşı’nı Taceddin Derga’nın duvarlarına kazımasından ve ödülü eşi şehit olan kadınlara bağışlamasından söz ederken 11A sınıfı öğrencilerinden Derya ŞARLI ise ‘’İstiklal Marşı Nedir? ‘’ konulu yazısını okudu. Sonrasında ise 12C sınıfından Ejder BÜYÜKSAKALLI, “Çanakkale Şehitlerine”; 11C sınıfından Ahmet YILDIZ, “Zulmü Alkışlayamam”; 12C sınıfından Resul AKPINAR, “Birlik” ve son olarak 11B sınıfından Eyüp Han ÇAM, “Bülbül” manzumelerini seslendirdiler. 

“Milletin Sesi Mehmet Akif” adlı şiir yazma yarışmasında “Mehmet Akif’in Ta Kendisi” aldı şiiriyle birinci olan 11C sınıfından Fahri Sezer KALE, şiirini dinleyenlerin beğenisine sundu. Takdir görülen şiirinin ardından ödülü kolej müdürü Cevdet ALPEREN tarafından verildi.

Programın sonunda hiçbir şeyin vatan sevgisinden üstün olmadığını bizlere öğreten Atatürk, Vatan Şairi Mehmet Akif ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası için İstiklal Marşı’nın son beş mısrası ile ant içildi.

“Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!

Olsun artık dökülen kanlarımızın hepsi helâl

 Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimindir istiklâl!”

Mehmet Âkif Ersoy

Editör: TE Bilişim