AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, TV 100 ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Gül Bahar Feyzan’ın yaptığı Karşı Mahalle programına konuk oldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek ve Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin’in katıldığı programda gündeme dair önemli konuları değerlendiren Özdemir, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’in sosyal devlet eleştirisini yanıtladı.

“PANDEMİDE VATANDAŞINA EN ÇOK DESTEK VEREN ÜLKE KONUMUNDAYIZ”

Özdemir, konuyla ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “85 yaşındaki bir teyzemizin imkânlarını geliştirip, baktığımız için biz sosyal devletiz. Çocuklarını okutan anneye baktığımız için biz sosyal devletiz. Vatandaşımıza pandemi döneminde destek olduğumuz için sosyal devletiz. G-20 ülkeleri içerisinde vatandaşına pandemi döneminde şu anda en çok destek veren ülkeler listesinde birinci sıradayız. Bakın 2011 ve 2020 yılında her iki ekonomik buhranda dünyada büyüme gösteren iki ülke var; biri Çin, biri Türkiye. Biz Çin’in yüzde 100’ü oranında vatandaşımıza destek olmuşuz. Sizinle bizim aramızda bir fark var. Biz sosyal devletin ne olduğunu çok iyi biliyor ve elimizdeki bütün imkânları vatandaşlarımıza kullanıyoruz. Ama geleceği de düşünmek zorundayız. Çünkü hükümet etmek böyle bir şeydir. Muhalefet için bu çok kolay. Muhalefet sadece söyleyecek, eve gidecek ve istirahatine bakacak. Ama hükümet edenlerin böyle bir sorumluluğu var. Devlet harcamalarını pandeminin daha ne kadar devam edeceğine göre belirlemek ve ona göre harcamak zorunda. Siz diyorsunuz ki hepsini bugün verelim.”

“YA HESAP YAPMAYI BİLMİYORLAR YÂDA MANİPÜLASYON YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP’li Şimşek’in bu kez ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu yanıtlayan Özdemir, “Muhalefetin iki sorunu var. Muhalefet ya Türkiye’nin gerçeklerinden haberdar değil yâda vatandaşına karşı çok kötü niyetli. Bunu özellikle CHP için söylüyorum. Çünkü bir aydır ısrarla 128 milyar dolar nerede diyorlar. Bu ülkenin tarihinde merkez bankası rezervinin en yüksek olduğu dönem 2011’de 136 milyar dolar. Şu anda da merkez bankasının rezervinde 86 milyar dolar var. Muhalefet bize, ‘128 milyar dolar nerede?’ diyor. Ya hesap yapmayı bilmiyorlar yada hükümetin pandemi döneminde verdiği mücadelede hükümeti kıstırmak için bir manipülasyon yapmaya çalışıyorlar. Ben bu kadar kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum. Sadece işten anlamadıklarını düşünüyorum” diye konuştu.