CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da çalıştay sayesinde antik kentin uzman kişilerce öneminin anlatılacağını, bu konuda kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Antik kent bölgesindeki kamulaştırmaların bir an önce yapılması gerektiğini dile getiren Öztunç, bölgedeki tarihi alanların ortaya çıkarılması durumunda antik kentin dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olacağını belirtti.

Mesele Kahramanmaraş ise bu birlikteliği, iktidarıyla, muhalefetiyle, STK’lar ile bir araya gelerek gerçekleştirmemiz gerekiyor diyen Öztunç, ‘’Şehirler kardeştir. Bizim Gaziantep ile bir rekabetimiz yok. Kardeşler birbirini severler. Ancak Fatma hanım çıkıp diyor ki, bu antep biberi. Peki öyleyse Kahramanmaraş’ın da Pazarcık’ta fıstığı var. Bizde Maraş fıstığımı diyelim? Yada Antep’in baklavasına biz mi sahip çıkacaz? Islahiye’de biber yetişiyor ama adı maraş biberidir. Biz buna sahip çıkmazsak bir başkası gelir sahip çıkar. Ben bu hassasiyetle üzerime düşen görevi yaptım. Germanicia konusunda ise en büyük görev sayın Mahir Ünal’a düşer. Ben kendisinden rica ettim. Bu bizim memleketimiz için bir değerdir. Geçtiğimiz bayram yine söyledim. Memlektimizden çıkan birisi varsa onu paçasından tutup çekmeyeceğiz. Destekleyeceğiz. Çünkü buralardan çıkıp, iktidar da, muhalefette güç sahibi olmak kolay değildir. Germanicia’nın kamulaştırması yapılmadığı sürece o iş olmaz. Yazın Daçya’ya gittim. Girdiğin andan itibaren magnetinden tutun, tişörtüne kadar her şeyi var. Eğer Germanica gün yüzüne çıkarsa, Dünyanın en büyük açık hava müzesi olur’’ dedi.