Bahaettin Karakoç anısına verilen Yılın Dijital Kültür Edebiyat Platformu Ödülüne ‘Mücerret’ layık görülürken, Mücerret Yayın Editörü İsmail Halis ödülünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın elinden aldı.

Ödül törenine Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hanifi Toptaş, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ilçe belediye başkanları, şairler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

Farklı şehirlerden şairlerin kendi şiirlerini seslendirmesiyle başlayan, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bestelenen eserleri icra eden Yücel Arzen ve orkestrasının performansıyla damga vurduğu gecede Yılın Kültür Edebiyat Platformu Ödülü Mücerret’e, Yılın Çocuk Edebiyatı Ödülü Figen Yaman Coşar’a, Yılın Öykü Kitabı Ödülü Emin Gürdamur’a, Yılın Romanı Ödülü Meliha Öz’e, Yılın TV Programı Ödülü Ahmet Murat’a, Yılın Araştırma Kitabı Ödülü Ahmet Özalp’e, Yılın Şiir Kitabı Ödülü Cevdet Karal’a ve Yılın Edebiyat Dergisi Ödülü Mahalle Mektebi’ne verildi.

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği büyük şair merhum Bahaettin Karakoç anısına verilen Yılın Dijital Kültür Edebiyat Platformu Ödülünü takdim eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi can, edebiyat ve şiirin başkenti Kahramanmaraş’ın büyük ve kaliteli organizasyonları hak ettiğini belirterek, başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör olmak üzere 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

KSÜ yönetimi olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Edebiyat Bölümünü güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını ve Edebiyat Bölümünde ilk defa müstakil lisansüstü eğitim programını başlattıklarını ifade eden Rektör Can, edebiyat alanında araştırma çalışmalarının bilimsel temelde yürütülmesi için Kahramanmaraş Edebiyat İncelemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezini (EDEM) kurduklarını söyledi.