2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında 30’ar kişilik kontenjanı bulunan KSÜ GSF Resim ve Müzik Bölümleri için gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden toplam 476 aday müracaat etti.

Türkoğlu’nda Dev Katılımlarla Karaca’nın Zaferi İlan Edildi Türkoğlu’nda Dev Katılımlarla Karaca’nın Zaferi İlan Edildi

25 Ağustosta KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen, GSF Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı’na 203 aday katılırken, 2 saat süren sınavda adayların yeteneklerini ölçmeye yönelik imgesel çalışmalar gerçekleştirildi.

Aday öğrencilerin çalışmaları sınav jürisi tarafından; kompozisyon, mekân İlişkisi, konuya uygunluk, özgünlük–hayal gücü açısından değerlendirilirken, yapılan değerlendirilmeler neticesinde kayıt yaptırmaya hak kazanan 30 asil ve 50 yedek aday belirlendi.

GSF Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı ise 28-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında GSF binasında gerçekleştirildi. Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı için başvuruda bulunan 273 adayın piyano ile duyuş düzeyleri sınanarak ve performans düzeyleri değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde kayıt yaptırmaya hak kazanan 30 asil ve 55 yedek aday belirlendi.

GSF Resim ve Müzik Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarının objektif bir ortamda ve titiz bir şekilde yapıldığını ifade eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, kazanan adayların üniversitemizde başarılı ve mutlu dönemler geçireceklerini belirterek kendilerine başarılar diledi. Rektör Can, kazananlar arasına giremeyen adayların gelecek dönemlerdeki duyurularımızı takip etmelerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

GSF Resim ve Müzik Bölümleri Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar, yayımlanan sınav sonuçlarına üniversitemiz web adresi ksu.edu.tr üzerinden ulaşabilirler.

Editör: TE Bilişim