Döviz kuru düştüğünde indirim gelmemesi nedeni ile eleştirilen demir ve çimento fiyatları döviz kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketliliğin sonrasında yeniden yükselişe geçti.

Yaşanan yoğun zamlar özellikle de beton sektöründe kartelleşme tartışmalarını yeniden gündeme getirirken konu hakkında müteahhitler tarafından da eleştiriler yeniden alevlendi.

BETON SEKTÖRÜNDE KARTELLEŞME TARTIŞMALARI YENİDEN ALEVLENDİ!

Konu hakkında açıklama yapan İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu gelen yoğun zamları eleştirdi. Son dönemde yaşanan zamları eleştiren Tellioğlu “Bizim müteahhitler olarak en çok şikayetçi olduğumuz konulardan biri de bu.

Şimdi dolayısı ile bu sektöre büyük bir darbe vuruyor.

Döviz çok sert aşağılara düştüğü dönemde dahi bu zamlar aşağıya gelmedi.

Aşağıya gelmediği gibi döviz kurunda başlayan yukarı yönlü hareketlilik ile yeni zamlar gelmeye başladı.

Özellikle de Gaziantep, Kahramanmaraş gibi ülkenin pek çok yerinde betonda bir kartelleşme bir tekelleşme süreci de var. Bu süreç devam ediyor. Bu tekelleşme inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor.

Yaşanan bu olumsuzluk Türkiye’de milli güvenlik sorunu olarak görülen kentsel dönüşüm sürecini de olumsuz etkiliyor “diyerek yapılan zamları eleştirdi.

Özellikle de döviz kurunda yaşanan düşüşte yapılmayan indirimlerin yukarı yönlü hareketlilikte anında zam olarak yansıtılması eleştirilere neden oldu.

Çimento sektörü temsilcileri ise konu hakkında daha önce yapmış oldukları açıklamalarında tekelleşme iddialarını reddederek fiyatları en makul seviyede tutmak için çaba gösterdiklerini dile getirmişti.