Trakya ve İstanbul'da düzenlenen darbe toplantılarına katılarak, irtibat ve koordinasyon timinde görev alan eski Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, televizyondan darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca firar etti. İstanbul'daki "ana darbe" davasında hakkında yakalama kararı bulunan darbeci Şahin'in dosyası, firari olduğu için ayrıldı.

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yurdun dört bir yanından darbe girişimine katılıp başarısız olan FETÖ'cülerin çoğu yakalanarak Türk adaletine hesap verdi. Darbe girişimine aktif şekilde katıldıkları mahkemelerce sürdürülen yargılamalarda kanıtlanan darbecilerin birçoğu, "darbeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet veya müebbet hapis cezasına çarptırılırken, darbeye dolaylı da olsa katıldığı tespit edilen bazı görevlilere de çeşitli hapis cezaları verildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşması için sabah saatlerine kadar F-16 ve zırhlı araçların yanı sıra savaş gemilerini bile seyre çıkaran, halkın direnişi karşısında başarısızlığa uğrayınca çareyi kaçmakta bulan darbecilerin bazıları ise halen firari durumda.

Yargı önüne çıkarılıp ceza alan sorumlu darbeciler gibi darbe girişimine katılan ancak girişimin başarısız olduğunu görüp yurt dışına kaçan kimi askeri görevliler hakkında da kırmızı bültenle arama, yakalama veya tutuklama kararı çıkarıldı.