Covid-19’dan en fazla etkilenen alanlardan biri olan eğitim alanında yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Okulların tekrar açılmasıyla birlikte, Kahramanmaraş'ta sürekli gündemde tutulan derslik yetersizliği tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi'ne bağlı Köseli Mahallesi'ndeki inşaatının bitmesine rağmen açılmaması velileri ve öğrencileri isyan ettirdi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ise bölgeye giderek okulun neden açılmadığına dair yetkillere seslenerek şu açıklamayı yaptı: 

"Köseli Mahallemizde yapımı yaklaşık bir yıl önce tamamlanan bir okulumuz var fakat her ne hikmetse bu okulumuz 1 yıldan beri hizmeti açılamıyor.

Yerinde gidip gördüğümüz ve incelediğimiz okul inşaatı ile ilgili hemşerilerimizden aldığımız bilgi 2 defa burada ihale yapıldığı bazı imalatların Büyükşehir Belediyesi araç ve iş makineleri ile yapıldığı ve tam bir yıldan beri inşaatı biten binanın hizmeti açılmadığını öğrendik.

Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün ve sayın valimizin konu ile ilgili bilgilerinin olup olmadığını bilmiyorum ama hem sayın Milli Eğitim Müdüründen hem de Sayın valimizden bu okulun için açılmadığının ilgililerden sorulmasını rica ediyoruz. Bu okulun bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz. Okulun hizmete açılması demek illa yüz yüze eğitimin başlaması anlamına gelmiyor. Milli Eğitim Okulu devralıp içine taşınma sürecinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bu okul eksikliklerden dolayı mı açılmıyor ya da ilgili proje vaziyet planı ve mahal listelerinin dışında yapılan imalatlar mı var? Eğer her şey tamam kabulleri yapıldı ise okulun açılmaması ile ilgili bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var ?

Bu konuda ilgililerin kamuoyunu bilgilendirmesini istiyor, öğrencilerin dört gözle okulun açılacağı günü beklediğini ifade etmek istiyorum."