Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, burada yaptığı konuşmada, tabletin yüz yüze eğitimde de en önemli ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi.

İhtiyaca göre öğrencilere verilecek tablet sayısının artırılacağını belirten Güngör, şunları kaydetti:

"Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçte çocuklarımız okulla ve öğretmenleriyle buluşur ama öğrencilerimizin bir kısmının uzaktan eğitimlerine devam edebilmesi için bu tabletlere ihtiyaçları var. Hem ilçe belediyelerimiz hem de hayırseverlerimiz bu konuda katkıda bulunuyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta bin tableti Milli Eğitim Müdürlüğümüze veriyoruz. Müdürlüğümüz tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara tabletleri inşallah ulaştıracak. İnşallah bu süreci atlatırız. Eski normal günlere döneriz."

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da öğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmesi için verilen tabletlerin önemine işaret etti.

Öğrencilere bir şekilde ulaşılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Bu ulaşımı sağlamanın tek yolu uzaktan eğitime erişim imkanı sunmak. Yani sınıf ortamını dijital ortama taşımak. Bu çerçevede en önemli eğitim araç gereci tabletti. Bakanlığımız ilimiz için 13 bin tablet planlaması gerçekleştirdi. Bunun büyük bir çoğunluğu geldi. Önümüzdeki hafta içi hepsi tamamlanmış olacak." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, 15 dönüm alan üzerine kurulu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yenileme çalışmalarına başladı. Proje kapsamında sahiplendirme bölümleri, kedi evleri, acil bakım ünitesi, korunaklı odalar ve gezinti alanları inşa ediliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımları adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Kapıçam mevkiinde 15 dönüm alan üzerine kurulu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yenileme çalışmalarına başladı. Kısa süre önce gerçekleştirilen ihalenin ardından alanda yapım işleri hızla sürüyor. Mevcut yapılara ilave olarak bin 200 metrekarelik alan üzerinde yeni birimler inşa ediliyor. Kedi evleri, sahiplendirme alanları, tedavi merkezi, korunaklı odalar ve gezinti alanları ile Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmet ve bakım kalitesi daha da yükselecek.

Can Dostlarımızın Yanındayız

Başlatılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Türkmener, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’taki her canlıya karşı bir mesuliyet duyuyoruz. Çalışmalarımızla can dostlarımız olan hayvanlara modern bakım üniteleri ve konforlu barınaklar inşa etmeye gayret ediyoruz. Hamdolsun, hemşehrilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın da hayvanlara karşı gösterdiği şefkat, merhamet ve hassasiyet işimizi kolaylaştırıyor. Kısa süre önce barınağımızın yenileme çalışmaları ile ilgili ihalemizi yaptık ve hemen çalışmalara başladık. En hızlı şekilde projemizi tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kulandı.