Her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrin trafik yapısının merkez olarak Trabzon Bulvarı ve Azerbaycan Bulvarına kurulu olması, alternatif güzergahların da bulunmaması nedeniyle trafik sorunu belirli saatlerde hat safhaya çıkıyor. Özellikle gelişi güzel yapılan parklanmalar, ilk sıraya esnafın gün boyu park etmesi, ikinci sıraya müşterinin yaptığı parklar trafiğin akışını engelliyor.

''OTOPARK SORUNU VAR''

Gün içinde trafiğin akışı için polis ekipleri sık müdahale etse de, polisin bulunmadığı bölgelerde ikinci sıraya yapılan parklar, trafiğin tek şeritten ilerlemesine neden oluyor. Şehirdeki otopark sıkıntısı nedeniyle ana arterlerde yapılan günboyu parklarda, sürücüleri ikinci sıra park yapmak zorunda bırakıyor. Trabzon Bulvarı üzerinde yıkılan hastane binası bölgesine yüzlerce araç ücretsiz park yapıyordu ancak o bölgeninde özel bir firma tarafından AVM yapılmak üzere satın alınması sonrası orasıda parklanmaya kapatıldı. Eski SSK’nın olduğu kısım da park yeri olarak kullanılsa da yetersiz kalıyor.

ALTERNATİF GÜZERGAH YOK''

Belediye tarafından bi dönem trafiğin rahatlatılması adına yapılması planan ''Sarayaltı-Kanlıdere'' yol projesinden ses çıkmadı. Tanıtımı yapılan proje sonrası somut bir adım atılmayınca, her şey sözde kaldı. Trabzon Caddesiyle ilgili istişare yapılarak yeni bir düzenleme getirileceği belirtilmişti ancak henüz paylaşılan bir proje olmadı. Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerden, Azerbaycan Bulvarı üzeri belediye kavşağına ise çözüm üretilemedi. Sürücülerin en çok şikayet ettiği Demokrasi meydana ile Ulu Cami arasında bulunan ve daralan yol ile ilgili de çalışma yapılmadı.