(MARASPUSULA)- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) yeni yılla birlikte meskenlerde kullanılan su faturalarına enflasyon zammı yansıttı. İşyeri su tariflerinde ise 10 metreküpe kadar kullanımda yüzde 50 indirim yapıldığı duyuruldu.

2020 yılının Aralık ayında meskenler için 2,36 kuruş olan 1. Kademe suyun birim fiyatı, 2021 yılının Ocak ayında zamlanarak 2,70 kuruş oldu. KASKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre suya yeni yılla birlikte enflasyon zammı yapıldığı ifade edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında ise; “KASKİ içme suyu ve atık su ücret tarifeleri yönetmeliğinde değişiklikler yapılarak; abonelik türleri, içme suyu ve atık su (KSUB) ücret tarifeleri ve uygulama gurupları, tarife uygulamalarına esas su tüketim kademeleri ve diğer ücretlerin ekte sunulduğu şekliyle belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.” Denildi.

ESNAFA İNDİRİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, esnafa yönelik su indirimi yaptıklarını söyledi.

Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “KASKİ tarafından su tarifelerinde yeni düzenlemeye gidilerek işyeri su tariflerinde 10 metreküpe kadar ortalama yüzde 50 indirim yapılmıştır.

Yapılan yeni düzenleme ile başta küçük işletmelerimiz olmak üzere il genelinde bulunan 28 bin iş yeri bu indirimden faydalanmış olacaktır” dedi.

KASKİ’NİN SİTESİNDE SU FİYAT SAYFASI BOŞ

Öte yandan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ)’nin internet sitesinde ise su fiyatlarıyla ilgili bölümün boş olması dikkat çekti.

Siteye girip su ücret tarifeleriyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar ‘Güncel su fiyatları’ bölümünde boş bir sayfa ile karşılaşıyor.