Programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kamu kurum ve kuruluş amirleri, şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı.

Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliği’nde devam eden programda konuşan Vali Coşkun, “Bugün, mazisi eşsiz kahramanlıkla dolu aziz milletimizin, vatanı ve bayrağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği büyük zaferin 98. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos Zaferinin de arkasında da gözlerini kırpmadan feda-yı can eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğruna, aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır.

Aziz Şehitlerimiz,

Bizlere emanet ettiğiniz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakârlıklar, yüce Türk Milleti’nin kalbinde ve şanlı Türk tarihinde her zaman müstesna bir yerde duracak ve gelecek kuşaklarımız sizleri minnetle anacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Vali Coşkun; protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıp dua ettiler. Şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim’in okunduğu program, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duası ile sona erdi.