Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın sazı eline almasıyla Yalnız Ardıç Kitap Kahve’nin her köşesinde şiirsel hikâyeler can bulurken, katılımcıların yüzlerinde gülümseme oldu.

Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın organize ettiği programa şehrin sosyokültürel yapısına etkide bulunan önemli simaların yanı sıra aileler, öğrenciler ve dernek üyeleri katılım gösterdi.

Şairler şehri Kahramanmaraş’ta etkinliklerine şiir dinletilerinin yanı sıra; kariyer günleri, kitap söyleşileri, yazar ağırlamaları, köy okullarına kütüphane kurma faaliyetleri gibi birçok programla devam eden Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği,şehirde yaşayan bireyleri;
“Oku, Düşün, Fark Yarat.” Sloganı ile gelişmek ve geliştirmek adına bir olmaya davet ediyor.

Programı organize eden Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Taşlıyanyapmış olduğu açıklamada;

“Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği tarafından organize edilen güzel bir akşamda, aşkı şiirle yoğurmuş bir şehirde böyle güzel etkinliklere çok ihtiyaç var. Bugün âcizane ben bir katkı yapmaya çalıştım, sağ olsun arkadaşlar da eşlik ettiler. Bu tip organizasyonların çoğalmasını çok istiyorum. Ben 1993 yılında bu şehre ilk geldiğimde, “Şiir Haftası” “Şairler Haftası” vardı, çok sevinmiştim. Fakat sonradan elimizde bulunan bu şairlerin şehri gücünü biraz geride bıraktık. Hem üst düzey yöneticiler hem de gençler tekrar canlandırmaya çalışıyorlar. Başarılı olacaklarına inanıyorum. Ben de elimden geldiğince bu tür etkinliklere destek vermeye çalışıyorum. Bu akşam burada çok güzel vakit geçirdik. Bu etkinliklerin tekrarını bekliyoruz. Tekrarına sizleri de bekliyoruz.”dedi.

Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yalnız Ardıç Kitap Kahve Proje Koordinatörü Makine Mühendisi Osman Hulusi Üzüm ise;

“Bu akşam Yalnız Ardıç Kitap Kahve’de şiir dinleti programındayız. Her hafta kitap mütalaaları, şiir dinletileri, kariyer günleri ve benzeri etkinlikler düzenliyoruz. Yalnız Ardıç Kitap Kahve, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen bir mekân. Gençlerin ve vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalandığı, kitap okuyabildiği, ders çalışabildiği ve bu tür faaliyetlerden faydalanabildiği bir mekân haline getirdik. Şairler şehri Kahramanmaraş’ta geçmişte olduğu gibi günümüzde de kültürel faaliyetlerin devam etmesini sağlamak adına düzenlenen etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Yalnız Ardıç Kitap Kahve’de“Derin 1 Nefes” programına katılan, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği faaliyetlerle adından sürekli söz ettiren Türkiye rekortmeni, milli atlet; Tuğba Güneş ise yapmış olduğu açıklamada;

“Şiir felsefesi, insanlığın en önemli felsefelerinden bir tanesidir. Şiir; edebiyatın, insan duygu ve düşüncelerinin en derinden gelen, insan zekâsının en derinlerinden çıkmış noktalarından bir tanesidir. Bu akşam burada Mustafa Taşlıyan eşliğinde, yaklaşık 50 kadar arkadaşla birlikte şiirler okuyoruz, şarkılar söylüyoruz. Hoş bir aura oldu, hoş bir seda oldu burada. Son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş şiir dilini, Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği üzerindeki sorumluluk hissiyle diri tutmaya çalışıyor. Çok güzel bir akşamı geride bıraktık, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği üyeleri ve katılımcılardan bazıları yapmış oldukları açıklamalarda teşekkürlerini iletirken faaliyetlerin kendilerinde yarattığı memnuniyeti dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim