Kara, yaptığı yazılı açıklamada, “Mahallemiz memleketimizin en yerleşik ve güzel bir mahallesi olmakta birlikte göremediği hizmetler sebebi ile eksikleri olan bir durumdadır” diyerek, mahallede yapmak istediklerini dile getirdi.

Belediyeden, devletten veya özelden alınacak yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak İstiklal Mahallesinin hep beraber kalkınmasını sağlayacaklarını vurgulayan Kimya Mühendisi Ömer Faruk Kara, “Yaşlılarımız, pazara gidemediklerinden şikâyetçi oldukları için mahallemize pazar yeri kurduracağız. Mahallemizde bulunan Medine Camii’mizin yakınında bir Okuma Evi gerekiyor ve bunun belediyeler tarafından gerçekleştirilmesi için mesai harcayacağız” dedi.

Artık modern kent sokaklarında enerji nakil hatlarının yer altına alındığına dikkat çeken Kara, “Can kaybını önlemek amacıyla elektrik direklerini yerin altına aldıracak bir altyapı çalışması yapacağız. Mahallemizin işsiz gençlerine, elimizden gelen gayreti göstererek iş imkânı oluşturacağız” dedi.

Mahallede bulunan parklara yaşlıların da kullanabilmesi için daha güzel banklar ve kebap ocakları düşündüklerini vurgulayan genç muhtar adayı Ömer Faruk Kara, açıklamalarında şu hedefleri dile getirdi:

“Çocuklarımız için okul önlerine engelleyici kasis veya çeşitli uyarı levhaları konulmasını sağlayacağız. Göllenmeyi önlemek amacıyla yağmurlama, gerekli yerlerde logarın olması ve sık sık temizlenmesi hususunda çalışmalarımız olacak. Hemen her mahallede bulunan ancak bizde olmayan, mahallemize ait bir belediye havuzu yaptırmak planımız var. Belediye anonslarını yaşlılarımızın daha rahat duyabilmesi için mahallemize birkaç hoparlör ilave ettireceğiz.

Hanım kardeşlerimiz için el emeği, göz nuru el işlerini satabilecekleri kermesler düzenleyeceğiz. Onların ürünleri için kendi mahallemizde yakışır bir Pazar yeri oluşturacağız. Mahallemizde dikkat çeken ağaçlandırma ve çevre düzenine daha çok önem vereceğiz. Çocuklarımızın hep beraber yapabilecekleri oyun, spor ve kültürel etkinlikler tertip edeceğiz.

Belirli aralıklarla halk günleri; yapacağız. Bu günlerde çeşitli etkinlik, mahallemizin sorunları ve çözüm yollarını aramak hep beraber daha güzel bir mahalle ve gelecek inşa etmek için toplantılar düzenleyeceğiz. Mahallelimizle istişare neticesinde ve talepleriniz doğrultusunda durmadan, yorulmadan hizmet devamlılığını temin edeceğiz…”

TAM ZAMANLI MUHTARLIK

“İstiklalimiz ve istikbalimiz için” sloganı ile yola çıktığına dikkat çeken Ömer Faruk Kara; tam zamanlı hizmet, değişim ve gelişim peşindeyiz. Ömür boyu muhtarlık anlayışını ortadan kaldırmak için genç ve dinamikliğimizi kullanarak hizmet üreteceğiz. Sorunlarımızı mahalle sakinlerimizle elele vererek birlikçe çözeceğiz” ifadesini kullandı.

25 yıldır İstiklal Mahallesinde ikamet ettiğini söyleyen Kara, öz geçmişi ile ilgili şunları anlattı: “1991 Kahramanmaraş doğumluyum. 25 yıldır mahallemizin sakiniyim. İlk ve ortaokulu mahallemizde, Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda okudum. Liseyi İbrahim Çalık Lisesi’nde tamamladım. Üniversiteyi Azerbaycan’da okudum. Bakü Devlet Üniversitesi’nden Kimya Mühendisliği diploması aldım.

Bakü’de dört yıl boyunca hem kimya alanında hem de emlak sektöründe çalıştım. 2015 yılında baba ocağına döndüm ve mahallemizde emlak ofisi açtım. Halen emlak danışmanı olarak is hayatıma devam ediyorum.

Bir taraftan üniversite yıllarımda başka bir ülkede bulunmuş olmam, bir taraftan da yıllardır burada emlak danışmanlığı yapıyor olmam, ortak evimiz olan mahallemize hem dışarıdan hem içeriden bakma imkânı verdi. Ortak sorunlarımızı görmemi, neler yapılması gerektiğini düşünmemi sağladı.

Muhtarlık eski önemini yitirmiş görülebilir. Fakat yaşadığı ortamın derdiyle dertlenen, hele de bir sorunu çözmeye karar veren bir tek kişinin bile neleri başarabileceğinin sayısız örnekleri var.

Yeter ki hangi kapıları ne şekilde zorlayacağını bilsin. Mahallemi, mahallemin insanını seviyorum. Hepimiz, çocuklarımız, yarınlarımız için mahallemiz adına sorumluluk almak istiyorum. Bunun için oyunuza talibim.”

KARANFİL DAĞITTI, TATLI İKRAMINDA BULUNDU

Çalışmaları sırasında geçen hafta kutlanan Kadınlar Günü nedeniyle tüm bayan seçmenleri karanfil dağıtan Kara, son Cuma Namazı sırasında da Medine Camii’nde cemaate tatlı ikramında bulundu. Tatlı ikramının önümüzdeki Cuma günü de yine mahallenin camii olan Bediüzzaman Camii’nde genç ve kimya mühendisi muhtar adayı Ömer Faruk Kara, tatlı ikramında bulanacak.

Editör: TE Bilişim