(MARASPUSULA)- Ürünlerin fiyatı, Hal’den kent merkezinde faaliyet gösteren marketlere gelene kadar yüzde 50'yi aşan fiyat artışına uğruyor. Marketler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin belirlediği sebze-meyve rayiç bdelinin’de çok üstündeki fiyatlardan vatandaşa satılıyor.

Yaş Sebze ve Meyve Halinde satışa sunulan 1. Sınıf domatesin kilo fiyatı 5 ile 5,5 lira arasında değişirken , satılan domatesin kent merkezinde market ve manavlarda 7 lira 50 kuruş ile 8 lira arasında değişen fiyatlarda satılabiliyor.

Sebze halinde yine 1. Sınıf yerli muz için 7 ile 7,5 lira arasında fiyat biçilirken, marketlerde satılan aynı muzun kilo fiyatı 10 liraya kadar ulaşıyor.

Belediye’ye ait 6 günlük hal fiyat listesi incelendiğinde, bir çok ürün kaleminde marketlerin uçuk fiyatlar üzerinden satışa devam ettiği görülüyor.

Tüketici ise tarım ülkesi Türkiye’de fiyatların tavan yapmasına isyan ediyor.

Çok sayıda sebze ve meyve ürününde fiyatların tavan yaptığı market ve manavların sıkı şekilde denetlenmesini isteyen tüketiciler, hal çıkış fiyatları ile market fiyatlarının kıyaslanması gerektiği görüşünü savunuyorlar.

Fiyatı düşürmemek adına tezgahtaki ürünün çürümesine dahi göz yuman fırsatçılar, hem vatandaşı hem de üreticiyi mağdur ediyor.

İŞTE BELEDİYE HAL FİYATLARI...