Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Köseli Mahalle Muhtarlığınca, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında mahalleye giriş ve çıkışlara sınırlama getirildi.

Muhtarlıktan yapılan duyuruda, mahalleye seyyar satıcı, hurdacı ve yabancı uyruklu kişilerin girişinin yasaklandığı belirtildi.

Köseli Mahalle Muhtarı Arif Demir, “Köyümüzün girişini seyyar satıcılara, hurdacılara ve yabancılara kapatma kararı alarak , duyarlı jandarma kolluk görevlilerimizle harekete geçtik ve bir hurdacı birde seyyar satıcı cezai işlemden nasibini aldı.

Kararlıyız! Köyümüz insanlarını korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Seyyar satıcının arabasındaki kumaşlar Gaziantep’ten Köyümüze girinceye kadar belki de 10 tane köye girerek aynı kumaşa bir çok insan eli değmekte ve satıcının kasasındaki para sirkülasyonu yine elden ele geçmekte olup Karantina anlayışımızı hiçe çıkarmakta. Evde kal demenin bir anlamı kalmamakta. Hal böyle olunca vatandaşımızdan da; lütfen para alışverişlerine rastgele her alışveriş alanına girmemelerini, girdikleri alışveriş alanlarında da maske eldiven ve mümkünse kart kullanmalarını hassaten rica ederiz.” Diye konuştu. (MARASPUSULA)