İş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, haziran ayı cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, haziran ayında en az 188 işçi, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında ise en az 934 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

İş cinayetlerinin en çok görüldüğü sektör tarım ve inşaat oldu. Onları, taşımacılık, ticaret/büro, belediye/genel işler, sağlık, güvenlik, gıda, tekstil, ağaç ve enerji iş kolları takip etti.

En fazla ölüm nedenleri ise sırasıyla trafik/servis kazası, ezilme/göçük, kalp krizi, yüksekten düşme, şiddet, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve elektrik çarpması şeklinde rapora yansıdı.

Haziran ayında en çok iş cinayetinin meydana geldiği şehir İstanbul oldu.

Rapora göre, 15 ölüm İstanbul’da, 11 ölüm Konya’da; 8 ölüm Sivas’ta; 7’şer ölüm Aydın, Gaziantep ve Kocaeli’de; 6’şar ölüm İzmir, Şırnak ve Zonguldak’ta; 5’er ölüm Bursa, Samsun ve Uşak’ta; 4’er ölüm Ankara, Kahramanmaraş, Kastamonu, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya ve Şanlıurfa’da; 3’er ölüm Elazığ, Giresun, Isparta, Karaman, Kayseri, Malatya, Muğla ve Trabzon’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Artvin, Bartın, Batman, Çankırı, Erzurum, Eskişehir, Kilis, Manisa, Mersin ve Van’da; 1’er ölüm Antalya, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Hakkari, Kırıkkale, Kırşehir, Rize, Siirt, Tekirdağ, Tokat, Yozgat, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, İran, Polonya ve S.Arabistan’da yaşandı.

Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti
Editör: TE Bilişim