Daha sonra dolandırıcılar vatandaşları arayarak, “Size para göndereceğiz, ancak bize belli bir miktar komisyon yatırmanız gerekiyor” diyerek, hatta ödeme yapılacağına dair dekont fotoğrafları ileterek, para istedi.

Bazı vatandaşlar dolandırıcılara inanarak para gönderdi.

Ancak daha sonra hesaplarına para gönderilmemesi üzerine kartvizitte yazan telefon numaraları ve adreslere ulaşarak, yaşananları aktardı.

Tarsus’ta faaliyet gösteren ve kartvizitte adresi bulunan Oran Avukatlık Bürosu bunun üzerine harekete geçerek konuyu savcılığa iletti.

SAHTE KARTVİZİT BASTIRMIŞLAR

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da, yaptığı paylaşım ile konuyu kamuoyuyla paylaşarak, sahte avukatlara dikkat çekti ve vatandaşları uyardı.

Yeşilboğaz yaptığı paylaşımda, “Paylaşmış olduğum karttaki avukatlık bilgileri tamamen sahtedir. İsim başka bir avukata T.C. başka bir avukata, adres ve telefon başka bir avukata ait olup bir dolandırıcının yaptırdığı karttır. Lütfen kimse bu karttaki bilgilere itibar etmesin. Bu bilgilerle kendisini avukat olarak tanıtıp, ‘hesabınıza para göndereceğiz, masrafı gönderin’ diye veya başka bir nam altında para isterse itibar etmeyiniz” dedi.

“BÖYLE BİR UYGULAMA YOK”

Oral Avukatlık Bürosu’nun savcılığa şikayeti ile konunun yargıya taşındığını da sözlerine ekleyen Yeşilboğaz, vatandaşların bu tür aramalara itibar etmemesi gerektiğini söyleyerek, “Böyle bir olay ilk defa yaşanmıyor. Piyasada sahte avukatlar türedi. Avukatlık kimliğini kullanıyorlar. Ortaya sanal bir kişilik çıkarıp, komisyon istiyorlar. Dekontun resmini dahi gösteriyorlar. Telefonla bu tür aramalara itibar etmemek gerekiyor. Böyle bir uygulama yok. Bunu sorgulamak, anlamak yok. Avukat dosya masrafı ister sizden” diye konuştu.