(MARASPUSULA-ÖZEL HABER) - Çoğunluğunu Büyük Birlik Partisi’nden ayrılanların oluşturduğu 'Milli Yol Hareketi' isimli yeni oluşum, Türkiye genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İllerde istişare toplantıları düzenleyen Türk siyaset tarihinin yeni oluşumu, Ankara-Ulusta genel merkez binasını da hizmete açtı.

Parti’nin liderliğini ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarından olan Kahramanmaraşlı siyasetçi ve BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır yapıyor.

Remzi Çayır, eski partisi BBP’den 2018 yılı Kasım ayında istifa etmişti.

Çayır’ın yanında yine Kahramanmaraşlı BBP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı olan Haşim Yanar’da bulunuyor.

Büyük Birlik Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Haşim Yanar, 15 Kasım 2018 tarihinde görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yeni partiyle ilgili konuşan Remzi Çayır, “Biz normal herhangi bir siyasi hareket değiliz. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yarım bırakmış olduğu bir hikaye var. Biz yüz yıllık ezberi bozmak için yola çıkıyoruz.” dedi.

Yalın, sade ve anlaşılır bir dilde parti tüzüğü hazırlamaya devam ettiklerini, tüzük içinde öncelikle delege saltanatına son vereceklerini, parti genel başkanı, il, ilçe,ve belde başkanları ,milletvekili adaylarını direk parti üyelerinin belirleyeceğine dikkat çeken Remzi Çayır, partide söz sahiplerinin direk üyeler olacağını sözlerine ekledi.

Remzi Çayır kimdir?

Remzi Çayır, 1959 yılında Kahramanmaraş'ın Abbaslar Köyünde doğdu.

İlk, orta, lise tahsilimi Kahramanmaraş'ta tamamlayan Çayır, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi iken o dönemdeki olaylarla ilgili tutuklanarak 1979 yılında Gaziantep cezaevinde tutukluluğu sürerken kaydolduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini bitirdi.

Hapis hayatından sonra Ankara'da fuarcılık ve yayıncılık ile uğraşan Remzi Çayır, Yazı ve şiirlerini, Türk Edebiyatı, Bizim Ocak, Aylık Dergi, Mavera, Vahdet, Birliğe Çağrı,Gözyaşı, Dolunay gibi dergilerde yayınladı.

Siyasi mücadelesinden dolayı tutuklanan ve 13 yıl Mamak, Çanakkale, Gaziantep, Elbistan cezaevlerinde yatan Çayır cezaevinden çıktıktan sonra da siyasetine devam etti.

24 Haziran 2018 seçimlerinde BBP kontenjanından, Ak Parti Diyarbakır 7. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

Roman, tiyatro, hikayeler de yazan Çayır, Evli ve bir çocuk babasıdır.

Haşim Yanar kimdir?

Haşim Yanar, 1967'de Kahramanmaraş’ta doğdu.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Yanar, kuruluşunda yer aldığı BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ticaretle uğraşan Yanar, evli ve 4 çocuk babasıdır.