CHP’nin ‘Atom Karınca’sı Ali Öztunç, alnının akıyla giriştiği seçim maratonunda milletin selameti için bin bir emekle yakalanan başarı sonrası Kahramanmaraş’ta teşekkür ziyaretlerinde bulunuyor.

Bugün Elbistan, Afşin ve Göksun il teşkilatlarında teşekkür konuşması yapan Öztunç, coşkulu kitlelere hitap etti. Artık Kahramanmaraş’a Milletvekili olarak daha fazla hizmet verebilme şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu belirten Öztunç, “Kahramanmaraş il örgütümüze, ilçe örgütlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, Milletvekili adaylarımıza ve tüm partililerimize emeğinize sağlık diyorum. Birlikte çalıştık, birlikte kazandık. Bu saatten sonra da parti ayrımı yapmadan tüm hemşerilerimize birlikte hizmet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Dün de(26.06.2018) Kahramanmaraş merkezde eski sinema salonunda basının karşısına geçen Öztunç, “Kaderin cilvesine bakın ki 1 Kasım 2015 seçimlerinde yurt dışı oylarıyla Milletvekilliğini kaçırmıştım bu dönemde ise yurt dışı oylarıyla Milletvekili olmayı başardım” dedi.

Öztunç’un açıklarından satır başları şu şekilde:

İki dönemden sonra Kahramanmaraş’tan Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1 Milletvekili çıkarmamızda benim yüzde 1’lik payım vardır. Yüzde 99’luk pay Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş dostlarımızındır. Milletvekili çıkarmamızda; il örgütümüz, ilçe örgütlerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, geçmiş dönemde görev yapmış arkadaşlarımız , geçmiş dönem Milletvekillerimiz, tek tek tüm vatandaşlarımız emek verdi. Belediye başkanımızı unutmayalım onun da büyük emeği vardır. Ben iki dönemden sonra Milletvekiliniz olma onurunu, gururunu yaşıyorum. Bu Milletvekilliğini; Cumhuriyet Halk Partisi’ne kurulduğu günden bu yana, bu memlekette, Kahramanmaraş’ta, tüm ilçelerde emek vermiş, hakka yürümüş, bütün ağabeylerime, ütün partililerimize, Pazarcık eski belediye başkanlarından sevgili Memiş Özdal ağabeyime, geçmiş dönemlerde emek vermiş bütün partililerimize adıyorum. Armağan olsun.

“TÜM YURTTAŞLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR”

Artık seçim geride kaldı. Seçim sürecinde meydanlarda konuştuk çalıştık çabaladık. 580’in üzerinde mahalleye bizzat kendim girdim, çıktım. İlçelerde çok yoğun çaba harcadık, emek verdik. Sağ olsun halkımız bize oy verdi. Verdikleri oyların bir gereği olarak da Milletvekili seçildik. Ben Kahramanmaraş’ta bize oy veren vermeyen tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. Evet Cumhuriyet Halk Partililer ben sizlerin Milletvekiliyim; ama sadece sizlerin değil diğer tüm partilere oy vermiş tüm hemşehrilerimin de Milletvekiliyim. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimseye kimsin, necisin, hangi partilisin demeden hizmet edeceğim. Bütün siyasi partilerin temsilcilerine de aynı şeyi öneriyorum. Seçim meydanında söylenen seçim meydanında kalır.

“ÖZTUNÇ ANKARA’YA GİTTİ GELMEDİ OLMAYACAK”

Her daim aranızda olacağım. Öztunç seçildi, Ankara’ya gitti gelmedi olmayacak. Meclis çalışmalarında Ankara’da onun dışında burada memleketimde olacağım. Halkımızla iç içe herkesin sorunlarına eğileceğim. Köylerimizin ciddi sorunları var bunu Meclis gündemine taşıyacağım. Sorunların çözümü için mücadele vereceğim. Telefon numaram aynı kalacak. Her arayan ile ilgileneceğim. Benim dışımda aday olan 7 arkadaşımızı da huzurlarınızda alkışlıyorum. Tek tek hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.

“KEŞKE İYİ PARTİ DE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTABİLSEYDİ”

Ben isterdim ki İYİ Partili Sayın Faruk Atlı’da Milletvekili seçilsin. İYİ Parti’den Milletvekilliği düşmesin isterdim. Ama yapacak bir şey yok. Ben Faruk Bey’e sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum. Çok büyük bir nezaket gösterdiler beni arayıp tebrik ettiler. Kadere bakın ben de geçen seçimlerde yurt dışı oylarıyla seçimi kaybetmiştim. Siyasetin cilvesi bu.

“BU ŞEHİRDE SİYASET YAPAN MİLLETVEKİLLERİNİN ÇITASI YÜKSELECEK”

Söz verdiğim üzere uyumlu bir Milletvekili olacağım. Kavgadan yana olmayacağım. Memleket için en güzeli neyse bu güzeli kim öneriyorsa benim dışımda da olsa elimden gelen desteği vereceğim. Hiç kimseyle kavga etme niyetinde asla değiliz. Ulusal politikada da gereken neyse yapacağız. Ama dediğim gibi Kahramanmaraş’ın kazanması için eğer rakiplerim bir öneride bulunuyorsa onların da peşinden gideceğim. Ben diğer partilerden seçilen arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Onların anlayışı da memleket için çalışmaksa uzattığım eli tutarlar ve birlikte bu güzel şehre hizmet ederiz. Tutmazlarsa takdir kendilerinindir. Sadece şunu bilsinler ki bu şehirde siyaset yapan Milletvekillerinde çıta yükselecek. Umarım benim hızıma, çabama, çalışmama diğer 7 Milletvekili de ayak uydurur.

Son olarak seçim sürecinde beni hiç yalnız bırakmayan değerli gazeteci arkadaşlarıma ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Sesimiz oldunuz, çalışmalarımızı duyurdunuz. Sağ olun, var olun.