2013 yılında atandığı Kahramanmaraş’ta ilk olarak Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü yapan ve daha sonra getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğü görevinde ki çalışmalarıyla takdir toplayan Ertuğrul Güler, kentin efsane Asayiş Müdürü olarak anıldı.

Asayiş alanındaki temellerini öğrencilik yıllarında atan ve meslek hayatı boyunca kendisini sürekli geliştiren Güler, özellikle cinayet ve kayıp şahısların bulunmasında önemli işlere imza attı.

Kariyerinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta ki görev süresinde de faili meçhul cinayet bırakmayan Güler, kendisine bir yandan özel ekipler kurarken, bir yandan da memur ve komiserleriyle tecrübelerini paylaştı. Kentte en çok dikkat çeken konulardan birisi de, cinayetlerin yüzde 80’i olay saatinin üzerinden 24 saat geçmeden faillerin yakalanması oldu.

Güler’in kariyeri incelendiğinde ise en çok dikkat çeken özellikleri, görev yaptığı illerde kendi ekibini oluşturup bizzat kendisinin eğitim vermesi, sorgulama ve cinayet araştırmaları üzerine özel çalışmalar yapması, Emniyet Genel Müdürlüğünün bir dönem Türkiye genelinden seçtiği 6 cinayet eğitmeni arasında yer alması ve yine ülkedeki cinayet amirleriyle memurlara soruşturma teknikleri üzerine eğitimler vermesi yer alıyor.

Konya’da 150, Urfa'da ise 30 faili meçhul cinayeti ekibiyle aydınlatan Güler, Kahramanmaraş’ta ise görev süresinde faili meçhul cinayet bırakmadı. Konya ve Urfa’da 30'a yakın kayıp şahsın cinayete kurban gittiğini saptayarak faillerini yakalayan, özellikle kayıp çocukları bulma ve pedofili (çocuk sapığı) failleri yakalamada deneyim kazanmış Güler, Kayseri’de Ramazan Bayramında şeker toplamakta iken kaybolan 3 kayıp kız çocuğunu araştırmak için görevlendirilen ekibin amirliğini yapmış, olay aydınlatılarak pedofili fail yakalanmıştır.

"ERTUĞRUL GÜLER’İN KARİYERİNDEN BAZI NOTLAR"

*1974 Ankara’da doğdu. 1997 yılında Polis Akademisinden, 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

*2004 Yılında Selçuk Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

*2004–2009 yılları arasında Konya'da Cinayet Büro Amirliği yaptı.

*Türkiye'de ilk kez Cinayet çözümlemelerinde proje belirleyerek, uygulamaya geçiren ekibin amiri oldu.

*Hayata geçirdikleri, ‘Cinayetlerde Kırmızı Alarm’ projesiyle görev yaptığı dönemde Konya'daki tüm faili meçhulleri ekibiyle birlikte çözdü. Ayrıca geçmiş yıllardan onlarca faili meçhul cinayetin ekibiyle çözdü.

*Özellikle geçmiş yıllardan kalma cinayetleri çözümleme, kayıp şahısları bulma ve kayıp çocukların araştırmasını yapmak önemli çalışmaları oldu.

*Konya'da iki kayıp kız çocuğunun seri katilinin yakalanmasında ‘Hüzün-42’ adı verilen operasyonun başında yer aldı.

*Türkiye'nin ilk kadın seri katilinin yakalanması ve göl seri katilinin yakalanmasını sağladı.

*2009-2013 yıllarında Şanlıurfa'ya Cinayet Büro Amiri olarak görev yaptı.

*2009 yılı sonrası son 1 yıl içinde üzerinden uzun yıllar geçen 7 cinayeti yeni kurduğu ekiple çözdü. Şanlıurfa'da son 10 yılda 9 faili meçhul cinayet varken, 7 si çözüldü.

ERTUĞRUL GÜLER MESLEKTE SIRASIYLA;

1997-2004 yılları arasında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde; Ekip Amiri, Grup Amiri, Gruplar Amiri, İdari Büro Amiri, Özel Tim Amiri,

2004-2009 yılları arasında Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde; Oto Hırsızlık Büro Amiri, Cinayet-Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amiri, Ahlak Büro Amir Vekili, Nezarethane Büro Amir Vekili, Hırsızlık-Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amir Vekili, Aranan Şahıslar Büro Amir Vekili, Devriye Ekipler Amir Vekili,

2009-2012 yılları arasında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde; Cinayet Büro Amiri, Gasp Büro Amir Vekili, Kayıp Şahıslar Büro Amir Vekili, Ahlak Büro Amir Vekili, Nezarethane Büro Amir Vekili, Hırsızlık-Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amir Vekili, Aranan Şahıslar Büro Amir Vekili, Devriye Ekipler Amir Vekili, Yenişehir Polis Merkezi Amir Vekili,

2010 yılında Şanlıurfa’da görev yapmakta iken Bakanlık Emriyle Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğüne geçici olarak görevlendirilmiş, Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli olarak 4 ay süreyle Kayseri’de Kayıp Çocuk Soruşturması yapmıştır.

2012 yılında Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Emniyet Müdür Yardımcılığına atanmıştır. Bu ilçede daha önce meydana gelen Faili Meçhul Terör Cinayetleri Soruşturmalarını yürütmüştür.

Toplum Polisliği ve Asayiş Polisliği konusunda çok sayıda Hizmet İçi Kursta eğitici ve katılımcı olarak bulunan Güler, suç soruşturması konusunda ülke genelinde amir ve memurlara eğitimler vermiştir. 2011 yılında Almanya’da 2 haftalık bir Cinayet Soruşturması Kursu’nakatılmıştır. 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle Kazakistan’a gitmiş ve Kazakistan Polis Yöneticilerine ‘Suç Soruşturma Teknikleri’ konusunda eğitim/sertifika vermiştir. Suç soruşturması konusunda bazı dergi ve internet sayfalarında yayımlanmış makaleleri vardır.

2006 yılında Konya Emniyet Müdürlüğü’nde Yılın En Başarılı Polisleri arasında seçilen Ertuğrul GÜLER, başarılı çalışmalarından dolayı Bakanlık ve Valilik Makamlarınca 16 Takdirname ve 266 Maaş taltifiyle ödüllendirilmiştir.

2013 yılında Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014’te Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü ve 2021’de İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

Ertuğrul GÜLER, Evli ve 2 çocuk babasıdır.